Saeimas opozīcijas partijas negrasās atbalstīt deputātu Gundaru Daudzi, kuru Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) izvirzījusi Saeimas priekšsēdētāja amatam.
Apvienības "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" (PCTVL) frakcijas priekšsēdētājs Jakovs Pliners uzsvēra, ka viņa pārstāvētajam politiskajam spēkam nav nekādu pretenziju pret Daudzi kā pret cilvēku vai deputātu, tomēr apvienība neatbalsta to principu, ka šim augstajam amatam tiek izvirzīts politiķis, kas nāk no partijas, kuras vadītājs [Lembergs] atrodas mājas arestā un apsūdzēts smagos noziegumos.

Pēc Plinera domām tas ir amorāli, tāpēc PCTVL balsos pret Daudzi. Apvienība arī neizvirzīs savu kandidātu šim amatam un tai nav bijušas sarunas ar citiem politiskajiem spēkiem par kādas citas kandidatūras atbalstīšanu.

"Saskaņas centra" (SC) līderis Nils Ušakovs uzsvēra, ka pēc viņa domām, opozīcijai nevajadzētu atbalstīt pozīcijas virzītu kandidātu, tomēr kopējais SC viedoklis un nostāja sājā jautājumā būs zināma tikai rīt, 24.septembrī, kad plkst.14.30 paredzēta Saeimas frakcijas sēde, kurā arī tikšot pieņemts koleģiāls lēmums.

Partija "Jaunais laiks" deputāts Kārlis Šadurskis informēja, ka partija neatbalstīs Daudzi un šim augstajam amatam virzīs savu kandidātu, par kuru tiks izlemts frakcijas sēdē pirmdien.

Kā ziņots, Saeimas priekšsēdētājs Indulis Emsis (ZZS) sestdien oficiāli paziņoja, ka atkāpjas no sava amata un noliek deputāta mandātu. Šādu lēmumu viņš pieņēmis pēc tam, kad saņēma informāciju no prokuratūras par kriminālprocesa ierosināšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!