Krievijas uzņēmējam un Valsts domes deputātam Borisam Berezovskim daļēji piederošajā un kontrolētajā Krievijas Sabiedriskajā televīzijā (ORT) sestdienas vakarā izskanēja aicinājums izdarīt politisku spiedienu uz Latviju.
"Nav saptotams, kāpēc mēs necenšamies iespaidot Latviju politiski?" šādu jautājumu televīzijas ORT programmā sestdienas vakarā savā raidījumā izteica žurnālists Sergejs Dorenko.

"Politiskais farss turpinās," Dorenko komentēja faktu, ka tiesas process pret sarkano partizānu Vasīliju Kononovu Latvijā oficiāli vēl nav izbeigts.

Dorenko norādīja, ka Kononovs atbrīvots draudošo Krievijas sankciju pret Latviju dēļ. "Ekonomiski Latvija ir ļoti atkarīga no Krievijas," uzsvēra raidījuma vadītājs.

Speciālajā ORT reportāžā sestdienas raidījumā Dorenko sacīja, ka Latvijas ekonomika balstās uz Krievijas naftas tranzītu caur Ventspili, kas, "pēc būtības, ir Krievijas osta", teikts reportāžā.

"Latvijas biznesam jāpalīdz Krievijas Ārlietu ministrijai," sacīja Dorenko.

Dorenko vairākkārt ēterā paziņojis par draudzību ar Borisu Berezovski, turklāt parlamenta pirmsvēlēšanu kampaņas laikā pavadīja viņu braucienos pa Karačaju - Čerkesiju. No vienmandāta apgabala šajā Ziemeļkaukāza republikā Berezovskis tika ievēlēts Valsts domē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!