Foto: RIA Novosti/Scanpix

Liepājā pie savas mājas partijas "Par dzimto valodu!" valdes loceklis Jevgēnijs Osipovs ar sievu Jeļenu ceturtdien, 9.maijā izkāruši PSRS karogu ar sirpi un āmuru.

Liepājas Pašvaldības policijas pārstāvis Kaspars Vārpiņš portālam "Delfi" apstiprināja, ka šāds incidents patiešām noticis. Jeļena Osipova pie savas privātmājas piekārusi PSRS karogu, tā pacelšanā piedalījies arī viņas vīrs Jevgēnijs Osipovs. Karogs pie Osipovu mājas plīvojis apmēram divas stundas.

Liepājas Pašvaldības policisti notikuma vietā uzrakstījuši vietas apskates protokolu un triju darbadienu laikā tiks lemts vai ir pamats sākts administratīvo lietvedību. Likums gan pašlaik aizliedz aizliegto simboliku, piemēram, sirpi un āmuru, izmantot pasākumos.

Jeļena Osipova Liepājā ir arī "Par dzimto valodu!" vienīgā kandidāte.

Jau vēstīts, ka Ceturtdien Rēzeknes novada Ozolmuižas pagastā kāds 1980.gadā dzimis vīrietis savā privātajā teritorijā arī bija pacēlis PSRS karogu. Vēlāk vīrietis PSRS karogu nolaidis labprātīgi, par minēto izdarību viņš, visdrīzāk, netiks saukts pie atbildības. Notikuma vietā "viesojusies" arī Drošības policija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!