Foto: LETA
2017. gada sabiedriskā balsojuma "Gada Eiropas Cilvēks Latvijā" finālā Eiropas Kustības Latvijā aicina balsot par cilvēkiem, kuri ir visvairāk veicinājuši Eiropas integrāciju Latvijā un Latvijas integrāciju Eiropā, portālu "Delfi" informēja konkursa rīkotāji.

Fināla balsojumā iespējams balsot par tenisisti Aļonu Ostapenko, "TechHub Riga" līdzdibinātāju Andri Bērziņu un dramaturģi Kristu Burāni. Balsojums noslēgsies 27. decembra pusnaktī.

Organizācijas pārstāvji piedāvā aplūkot pamatojumu, kāpēc izvirzīti atlikušie balsojuma dalībnieki.


Foto: LETA

Ostapenko atbalstītāju nominācijas pamatojums: "Sports aizsniedz visas sirdis!", "Ne tikai prieks un lepnums par sasniegumiem, bet viņa ļauj Latvijas karogam plīvot par godu uzvarai Eiropā un pasaulē! Paldies!", "Ar smagu darbu sasniedz uzvaras! Iedvesmo nepadoties!", "Mūsdienīga un dzimteni Latviju mīloša – mūsējā!", "Darbs un sportistes atdeve iedvesmo un saliedē sabiedrību".


Foto: LETA

Bērziņa atbalstītāju nominācijas pamatojums: "Latvijas digitālo jaunuzņēmumu attīstības motors.", "No mazām lietām sākas lielas lietas!", "Tehnoloģiju laukā ciešāk integrējamies Eiropā!", "Par viņa nenogurstošajiem centieniem virzīt Latviju tuvāk Eiropai un Eiropu nestu pasaulē ar digitālās ekonomikas popularizēšanu.", "Cilvēks, kurš gada laikā ir palīdzējis neskaitāmiem jaunuzņēmumiem radīt eksportspējīgus produktus un pakalpojumus, kas Latvijas ekonomikai pienes vairākus miljonus EUR gadā!".


Foto: LETA

Burānes atbalstītāju nominācijas pamatojums: "Pilsoniskā aktivitāte, dažādu sabiedrības grupu integrācija kultūras projektos un arī "neērtu" jautājumu izcelšana un normalizēšana publiskajā telpā.", "Labāko Eiropas vērtību pārstāve!", "Liek domāt īstajā brīdī!", "Viņas darbība iedvesmo un liek būt aktīviem vides un demokrātisko vērtību aizstāvībā.", "Bez pilsoniskas iniciatīvas demokrātija ir tikai vārds ēterā, K.Burānes vismaz pēdējos 10 gadu ikdienas profesionālā un brīvprātīgā darbība ļauj ticēt, ka iespējama rīcība pēc sirdsapziņas, bez korupcijas un liekulības – kā Eiropā!".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!