Foto: LETA

Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas (VBTAI) priekšnieka amata konkursa otrajā kārtā dalību turpinās četri no astoņiem pretendentiem, kuri bija pieteikušies konkursā, informēja Valsts kancelejā.

Konkursa otrās kārtas laikā pretendenti komisijai pamatos savu motivāciju ieņemt šo amatu, atbildēs uz jautājumiem par valsts pārvaldes uzbūvi un darbības pamatprincipiem, budžeta plānošanu, administratīvo procesu iestādē un VBTAI darbības jomu. Tāpat pretendenti prezentēs savu redzējumu par iestādes darbības prioritātēm un attīstību.

Pretendentus, kurus izvirzīs uz konkursa trešo kārtu, vērtēs, analizējot viņu vadības kompetences: stratēģisko redzējumu, pārmaiņu vadīšanu, orientāciju uz rezultātu sasniegšanu, komandas vadīšanu, darbinieku motivēšanu un attīstīšanu.

Konkursa noslēgumā visaugstāko novērtējumu guvušā pretendenta kandidatūra tiks virzīta apstiprinājumam Ministru kabinetā.

Jau ziņots, ka 1. jūnijā VK atkārtoti izsludinājusi atklātu konkursu uz VBTAI priekšnieka amatu. Iepriekšējais konkurss noslēdzās bez rezultāta.

Galvenās pretendentiem izvirzītās prasības ir nevainojama reputācija, augstākā akadēmiskā vai otrā līmeņa profesionālā augstākā izglītība, vēlams maģistra grāds. Tāpat pretendentiem pēdējo 10 gadu laikā jābūt guvušiem vismaz triju gadu nepārtrauktu pieredzi organizācijas vadītāja amatā vai citā vadošā amatā organizācijas vadītāja tiešā pakļautībā ar vismaz 10 padotajiem darbiniekiem. Veiksmīga pārmaiņu vadības pieredze tiks uzskatīta par priekšrocību.

Ieņemot amatu, nākamais VBTAI priekšnieks saņems mēnešalgu 2264 eiro apmērā (pirms nodokļu nomaksas), sociālās garantijas, kā arī motivējošu bonusu sistēmu atbilstoši sasniegtajiem darba rezultātiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!