Foto: F64
Otrdien Latvijā gaidāma jauna vētra un gaisa temperatūras paaugstināšanās līdz +10 vai pat +11 grādiem, prognozē sinoptiķi.

Sagaidāms, ka vētra būs aptuveni tikpat spēcīga kā pirmdien. Tuvākajā naktī, sākot no valsts rietumiem, pastiprināsies rietumu, dienvidrietumu vējš, lielākās vēja brāzmas gaidāmas otrdien no rīta un visas dienas garumā. Vējš brīžiem pastiprināsies līdz 18-23 metriem sekundē (m/s), vietām gaidāmas atsevišķas brāzmas līdz pat 25 m/s.

Līdz ar stipro vēju Latvijā no jauna ieplūdīs ziemai neraksturīgs siltums - gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +7..+11 grādiem. Tas nozīmē jaunu 27.decembra un arī mēneša trešās dekādes siltuma rekordu.

Otrdien nedaudz īslaicīgi līs, dienā vietām gaidāmas arī lietusgāzes un krusa. Pēcpusdienā, sākot no valsts ziemeļrietumiem, debesis skaidrosies.

Trešdien vējš pierims un laiks kļūs vēsāks, ceturtdien atkal gaidāma dienvidu, dienvidrietumu vēja pastiprināšanās, piekrastē vēja ātrums brāzmās tad var pārsniegt 25 m/s. Nedēļas nogalē brīžiem snigs un gaidāms neliels sals.

Pirmdien vējš brāzmās pastiprinājās līdz 18-22 m/s, vietām Kurzemē un Vidzemē - līdz 23-25 m/s. Gaisa temperatūrai paaugstinoties līdz +7..+10 grādiem, tika pārspēts 26.decembra un mēneša trešās dekādes siltuma rekords, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopotie dati.

Ūdens līmenis Daugavgrīvā pirmdien paaugstinājās 115 centimetru virs stacijas nulles atzīmes. Pirmdienas vakarā ūdens līmenis pazemināsies, bet otrdien tas varētu pakāpties līdz 120 centimetru atzīmei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!