Foto: LETA

Atbilstoši meteorologu prognozēm otrdien iespējams sniegs, "Latvijas Valsts ceļi" aicina autovadītājus būt īpaši piesardzīgiem, snigšanas laikā ceļi būs slideni.

Valsts ceļu tīklā ir uzsākusies būvdarbu sezona un vairākos autoceļu posmos, tai skaitā uz 11 tiltiem ir ieviesti satiksmes ierobežojumi. Posmā no Ventspils līdz Zirām jārēķinās pat ar papildu stundu ceļā.

Sākot ar trešdienu 15. aprīli līdz maija vidum būs ierobežota autotransporta satiksme uz Rīgas apvedceļa A5 (Salaspils–Babīte) uz Rīgas HES tilta sakarā ar tā konstruktīvo elementu atjaunošanu. Satiksme tiks organizēta pa brauktuves vienu joslu ar luksoforu palīdzību ar braukšanas ātruma ierobežojumu 30 km/h. Sastrēgumu gadījumā tiks izmantoti satiksmes regulētāji.

Uz Rīgas apvedceļa šis būs otrais remontposms. Posmā no Baltezera līdz Saulkalnei (A4) uz tilta pār Lielo Juglu turpinās bojāto margu atjaunošanas darbi, un laikā no pulksten 7 līdz pulksten 19 satiksme tur var tikt organizēta pa vienu joslu ar satiksmes regulētājiem. Ātruma ierobežojums uz tilta 30 km/h.

Atsākoties būvdarbu sezonai uz valsts autoceļiem, lielākie satiksmes ierobežojumi ir uz autoceļa Ventspils–Kuldīga–Saldus (P108) posmā no Ventspils līdz pagriezienam uz Zirām, kur ir ierīkoti seši pagaidu luksoforu posmi un ātruma ierobežojums 70 un 50 km/h. Šī remontposma izbraukšanai ir nepieciešama aptuveni stunda.

Uz Vidzemes šosejas (A2) posmā no Garkalnes līdz Sēnītei ātruma ierobežojums visā posmā ir 70 km/h. Satiksmei ir slēgts Sēnītes rotācijas aplis un uz šosejas ir izveidotas apgriešanās vietas. Lai nokļūtu Valmierā, braucot no Rīgas, ir jāizmanto nogriešanās vieta Valmieras virzienā pirms rotācijas apļa.

Daudzviet sākušies tiltu atjaunošanas un pārbūves darbi. Līdzās jau minētajiem remontdarbiem uz Rīgas apvedceļa darbi notiek arī uz Rēzeknes apvedceļa (A15) uz ceļa pārvada pār dzelzceļu. Satiksme organizēta pa vienu joslu ar luksoforiem. Ātruma ierobežojums 50 km/h, kā arī uz autoceļa Smiltene–Velēna–Gulbene (P27) uz tilta pār Gauju Gulbenes novadā. Tilts ir satiksmei slēgts, satiksme ir novirzīta pa pagaidu tiltu ar luksoforiem pa vienu joslu. Ātruma ierobežojums 30 km/h.

Pārbūve notiek arī uz autoceļa Madona–Varakļāni (P84) uz tilta pār Kuju Madonas novadā, kur satiksme tiek organizēta ar luksoforiem pa vienu braukšanas joslu, un ātruma ierobežojums līdz 30 km/h, kā arī uz autoceļa Jelgava–Kalnciems (P99) uz tilta pār Klīves kanālu Jelgavas novadā. Satiksme tur tiek organizēta ar luksoforiem pa vienu braukšanas joslu. Ātruma ierobežojums 30 km/h.

Remontdarbi notiek uz autoceļa Ropaži–Raunas (V74) uz tilta pār Tumšupi. Satiksme šajā vietā tiek organizēta ar luksoforiem pa vienu braukšanas joslu. Ātruma ierobežojums 30km/h, masas ierobežojums 10 t. Darbi notiek arī uz autoceļa Austrumi–Vecate–Rimeikas (V169) uz tilta pār Salacu. Satiksme tur tiek organizēta ar luksoforiem pa vienu braukšanas joslu, ātruma ierobežojums 30 km/h.

Remontdarbi notiek arī uz autoceļa Smiltene–Rauna (V234) uz tilta pār Cērteni, uz autoceļa Trušļi–Mārciena (V895) uz tilta pār Aronu Madonas novadā un uz autoceļa Cebēni–Lēdmane (V973) uz tilta pār Lobi.

Aktuāla informācija par satiksmes ierobežojumiem autoceļu tīklā ir pieejama, zvanot uz diennakts bezmaksas informatīvo tālruni 80005555, kā arī "Latvijas Valsts ceļu" mājaslapā www.lvceli.lv un navigācijas lietotnē Waze.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!