Foto: AFI

Otrdien, 23. aprīlī, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests dzēsis divus paaugstinātas bīstamības ugunsgrēkus, kurā degusi pērnā zāle, bet kopumā aizvadītajā diennaktī dienests cīnījies ar 46 kūlas ugunsgrēku liesmām, portāls “Delfi” uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Pulksten 13.08 VUGD saņēmis izsaukumu uz Vecumnieku novada Valles pagastu, kur saskaņā ar sākotnējo informāciju degusi kūla. Notikuma vietā konstatēts, ka dzelzceļa malā deg pērnā zāle un meža zemsedze 19 hektāru plātībā. Īsi pēc pusnakts, pulksten 00.02, paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks likvidēts.

Pulksten 18.53 ugunsdzēsēji devušies uz izsaukumu Nīcas novada Nīcas pagastā, kur degusi meža zemsedze piecu hektāru platībā. Pulksten 21.38 arī šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks likvidēts.

Kopumā aizvadītajā diennaktī dzēstajos 46 pērnās zāles ugunsgrēkos kopējā degšanas platība bija vairāk nekā 88 hektāri.

VUGD atkārtoti aicina iedzīvotājus ievērot piesardzību, sakopt dārzus un piemājas teritorijas, kā arī būt īpaši piesardzīgiem dedzinot ugunskurus. VUGD piekodina, ka jāpārliecinās par drošību, lai ugunskura liesmas un dzirksteles neizraisa pērnās zāles aizdegšanos vai citu ugunsnelaimi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!