Foto: DELFI Aculiecinieks
Otrdien, 5. maijā, iepriekš neprognozēta nokrišņu zona sasniegusi Latgali un Sēliju, kas var atnest lietu arī daļai Vidzemes, liecina meteoroloģiskā informācija.

Saskaņā ar jaunāko "Global Forecast System" prognozi nokrišņu daudzums Daugavpilī līdz naktij sasniegs aptuveni 25 milimetrus jeb 45 procentus no mēneša normas. Daugavpilī un pilsētas apkārtnē prognozēts stiprākais lietus valstī.

Citviet Latvijā dienas gaitā veidosies gubu mākoņi, lielākie no tiem vietām izraisīs īslaicīgu lietu.

Valsts austrumu pusē laiks būs pārsvarā apmācies; saulainākā diena - Kurzemē.

No rīta vietām piekrastē saglabāsies migla. Pūtīs lēns vējš, kas pakāpeniski iegriezīsies no ziemeļiem un piekrastes rajonos nedaudz pastiprināsies.

Gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +13...+18 grādiem pēc Celsija skalas. Vietām piekrastē termometra stabiņš sasniegs +9...+13 grādu atzīmi.

Rīgā dienā saglabāsies mainīgs mākoņu daudzums un būtiski nokrišņi nav gaidāmi. Pūtīs lēns vējš, un termometra stabiņš pacelsies līdz +15...+17 grādiem.

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka šī nedēļa Latvijā gaidāma sausāka un saulaināka nekā prognozēts iepriekš, savukārt nākamnedēļ kļūs vēsāks, liecina jaunākās sinoptiķu prognozes.

Šonedēļ mākoņi tikai brīžiem aizsegs sauli, dažās dienās vietām īslaicīgi līs. Nedēļas vidū nedaudz pastiprināsies ziemeļu, ziemeļrietumu vējš un gaisa temperatūra par dažiem grādiem pazemināsies.

Zemākā gaisa temperatūra šajā nedēļā iespējama naktī uz piektdienu, kad prognozēti -2...+3 grādi, siltāks gaiss saglabāsies vietām piekrastē. Siltākajās pēcpusdienās nedēļas pirmajā pusē un nogalē gaisa temperatūra tuvosies +20 grādiem.

Saskaņā ar "Global Forecast System" prognozi pirmdien, 11. maijā, Latviju šķērsos aukstā atmosfēras fronte un gaidāms lietus, kas pāries sniegā. Nākamnedēļ teju visās naktīs iespējamas salnas, kas apdraudēs kultūraugus un šā gada ražu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!