Foto: LETA

Otrdien Latvijā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 43 izsaukumus – 15 uz ugunsgrēku dzēšanu, no kuriem divi bija kūlas ugunsgrēki, 22 uz glābšanas darbiem, bet seši izsaukumi bija maldinājumi, portālu "Delfi informēja VUGD.

Otrdien pulksten 22.45 VUGD saņēma izsaukumu uz Liepu ielu Balvos, kur dega divstāvu mājas 20 kvadrātmetru platībā un bija izveidojies spēcīgs sadūmojums. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās seši cilvēki. pulksten 04.03 ugunsgrēks likvidēts. Mājoklis bija aprīkots ar dūmu detektoru un ugunsdzēsības aparātu.

Pulksten 09.52 VUGD saņēma izsaukumu uz Celtnieku ielu Ķekavā, kur dega vienstāva angāra tipa ēkas palīgtelpa, piebūve un kokmateriāli 150 kvadrātmetru platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās divi cilvēki. Pulksten 13.06 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kur dega sodrēji dzīvojamās mājas dūmvados, vadi elektrosadales skapī daudzstāvu ēkas kāpņu telpā, sadzīves priekšmeti, elektrolīnijas balsta stabs, piededzis ēdiens, vieglā automašīna, papīrs sabiedriskas ēkas saimniecības telpā, riepas, atkritumi daudzstāvu ēkas atkritumu savākšanas telpā, dzīvojamās mājas bēniņi, šķūnis.

Otrdien dzēsti arī divi kūlas ugunsgrēki – Talsu novada Laidzes pagastā pērnā zāle dega viena hektāra platībā, bet Rīgas ielā Daugavpilī – 200 kvadrātmetru platībā.

Šogad dzēsti jau septiņi kūlas ugunsgrēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!