Foto: Reuters/Scanpix
Pirmdien, it īpaši naktī un no rīta, Latvijā vēl valdīs bargs sals, taču jau no otrdienas spelgoņa sāks atkāpties un gaisa temperatūra pazemināsies līdz aptuveni -10 grādiem, liecina Valsts vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognoze nākamajai nedēļai.

Naktī uz pirmdienu lausks vēl cirtīs visai bargi - nakts otrajā pusē un no rīta Latvijā vietām, galvenokārt austrumu rajonos, gaisa temperatūra pazemināsies pat līdz -25 - -27 grādiem.

Arī dienā maksimālā gaisa temperatūra gaidāma -9 līdz -14 grādu robežās, bet vietām, galvenokārt austrumos, tā nepārsniegs -16 grādus. Pa laikam mākoņi aizklās sauli, tomēr būtiski nokrišņi nav gaidāmi. Pūtīs mērens austrumu, ziemeļaustrumu vējš.

Taču jau otrdien termometra stabiņš celties uz augšu un dienā valsts austrumos gaisa temperatūra būs ap -12 grādiem, bet Kurzemes piekrastē – vien – 8 līdz 10 grādi.

Atsevišķas dienās nākamnedēļ arī nedaudz īslaicīgi snigs. Naktīs gaisa temperatūra gaidāma -14 līdz -20 grādu robežās, bet dienas laikā maksimālā gaisā temperatūra pakāpsies līdz -6 - -11 grādiem.

Jau ziņots, ka svētdienas nakts un rīts Latvijā kļuva par aukstāko kopš 2003.gada 6.janvāra - gaisa temperatūra valsts lielākajā daļā pazeminājās līdz -27 - -34 grādiem. Zemākā gaisa temperatūra reģistrēta Vidzemē, tostarp Rīgas apkaimē, un Zemgalē, liecina meteoroloģiskā informācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!