Foto: F64

Aizvadītajā diennaktī ugunsgrēkos cietuši pieci cilvēki, portālu “Delfi” informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Naktī uz otrdienu ap pulksten 3 ugunsdzēsēji steidzās uz Gulbenes novada Galgauskas pagastu, kur dega vienstāva dzīvojamā māja ar izbūvētu mansardu 200 kvadrātmetru platībā.

Pirms VUGD ierašanās no ēkas kaimiņi izglāba divus cilvēkus, kuri ugunsgrēkā cieta un tika nodoti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem.

Dūmu detektora brīdinošo signālu mājoklī glābēji nesaklausīja. Pulksten 7.26 darbi notikuma vietā tika pabeigti.

Savukārt ap pulksten 20 VUGD saņēma izsaukumu uz Gaides ielu Valmierā, kur divstāvu ēkas pagrabā dega malka un sadzīves mantas piecu kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēkā cieta cilvēks, kurš no ēkas evakuējās pirms VUGD ierašanās. Pulksten 20.33 ugunsgrēks tika likvidēts.

Tāpat glābēju palīdzība otrdien bija nepieciešama Jelgavas novada Glūdas pagastā, kur dega mežs 1,02 hektāru platībā. Ugunsgrēka dzēšanas darbos līdzās autocisternām tika iesaistīti arī kvadricikli un drons ugunsgrēka novērtēšanai no augšas.

Ugunsdzēsēji darbus notikuma vietā noslēdza pulksten 19.00 un turpmākos dzēšanas darbus veiks Valsts meža dienests (VMD).

Izsaukums uz meža ugunsgrēku tika saņemts arī Talsu novada Mērsraga pagastā, kur dega mežs 4,48 hektāru platībā. Ugunsgrēka dzēšanas darbos līdzās autocisternām tika iesaistīts drons ugunsgrēka novērtēšanai no augšas. Ugunsdzēsēji glābēji darbu notikuma vietā noslēdza pulksten 19.00 un dzēšanas darbus turpinās VMD un Latvijas valsts mežu darbinieki.

Platības ziņā lielākais ugunsgrēks bija izcēlies Limbažu novada Pāles pagastā, kur 17 hektāru platībā dega meža zemsedze un niedres. Izsaukums uz notikuma vietu saņemts pulksten 17.08 un pulksten 20.56 ugunsgrēks likvidēts. Ugunsgrēka likvidēšanas darbos piedalījās arī Viļķenes, Ainažu, Korģenes brīvprātīgo ugunsdzēsēju biedrības un VMD.

Pulksten 8.26 glābēji saņēma izsaukumu uz Jāņa ielu Rīgā, kur ugunsgrēks bija izcēlies četrstāvu dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka ceturtā stāva dzīvoklī deg sadzīves mantas divu kvadrātmetru platībā.

Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās divi cilvēki, kuri nodoti NMPD mediķiem. Pulksten 9.05 ugunsgrēks likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, dēļu kaudze, kūla, zari, koki, krāsošanas iekārta, trīs vieglās automašīnas, garāža, neapsaimniekota ēka, dzīvojamā māja un bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 73 izsaukumus – 43 uz ugunsgrēku dzēšanu, no kuriem 11 bija kūlas un septiņi meža ugunsgrēki, 23 uz glābšanas darbiem, bet septiņi izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!