Foto: DELFI



Aizvadītajā diennaktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) no ūdenstilpnēm izcēlis piecus noslīkušos, no kuriem viens bijis pusaudzis, portāls „Delfi” uzzināja VUGD.

Otrdien no rīta ugunsdzēsēji glābēji Stopiņu novada karjerā veica zemūdens meklēšanas darbus un apmēram 10 metru attālumā no krasta atrada svētdien pazudušo 38 gadus veco vīrieti.

Ap pulksten vieniem dienā VUGD saņēma informāciju no aculieciniekiem, ka Jelgavas novada Staļģenē Lielupes upē bērns ir pazudis zem ūdens un vairs nav redzams. Ugunsdzēsēji glābēji pārmeklēja upes akvatoriju gan ar motorlaivas palīdzību, gan veicot zemūdens meklēšanas darbus. Ņemot vērā upes lielo straumi, tikai pēc vairākkārtējas upes gultnes pārmeklēšanas piecu stundu garumā, ugunsdzēsējiem glābējiem izdevās atrast noslīkušo 15 gadus veco zēnu.

Tai pat laikā VUGD devās arī uz Stopiņu novada Ulbrokas ūdenskrātuvi, kur pēc iedzīvotāju teiktā vīrietis esot iegājis ūdenī un nav atgriezies. Veicot zemūdens meklēšanas darbus, tika atrasts nolīkušais apmēram 45 gadus vecais vīrietis un nogādāts krastā.

Ap astoņiem vakarā VUGD saņēma informāciju, ka Grobiņā Pilskalna dīķī ir noslīcis vīrietis. Ugunsdzēsēji glābēji atrada apmēram 45 gadus veco vīrieti un nogādāja krastā.

Neilgi pirms deviņiem vakarā VUGD saņēma informāciju, ka Olaines novadā dārzu kooperatīvā ir pazudis 72 gadus vecs vīrietis, kurš pirms tam bija nolēmis doties peldēties. Ugunsdzēsēji glābēji veica dīķa pārmeklēšanu un noslīkušo atrada apmēram 10 metru attālumā no krasta.

VUGD atgādina, ka karstajā laikā visbiežākais noslīkšanas iemesls ir strauja ieiešana aukstā ūdenī, peldēšanās alkohola reibumā un savu spēku pārvērtēšana.

VUGD aicina atcerēties, ka visdrošāk ir peldēties oficiālajās peldvietās, nebūtu jāpeldas vienam, stiprā vējā, naktī vai negaisa laikā un nebūtu jāpārvērtē savi spēki.

Nelaimes gadījumā nekavējoties jāsauc glābēji pa tālruni 112, pēc iespējas precīzāk norādot nelaimes vietas koordinātes un piebraukšanas iespējas. Glābēji jāsagaida un jānorāda cietušā atrašanās vieta!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!