Foto: DELFI

Otrdien, 19. janvārī, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) dzēsis 11 ugunsgrēkus, kuros izglābti astoņi cilvēki, taču divi gājuši bojā, portālu "Delfi" informēja VUGD pārstāve Agrita Vītola.

Agrā otrdienas rītā saņemts izsaukums uz dzīvojamo māju Ziemeļu rajonā Rīgā, kur ugunsgrēks izcēlies dzīvojamā mājā. Notikuma vietā ugunsdzēsēji konstatēja, ka degšana notiek sešstāvu dzīvojamās mājas ceturtā stāva dzīvoklī, kur dega sadzīves mantas. Glābēji, izmantojot glābšanas maskas, no piedūmotās ēkas piektā stāva izglāba trīs cilvēkus, kā arī suni un trīs kaķus. Degošajā dzīvoklī tika atrasts cilvēks, kurš bija gājis bojā.

Glābēji saņēma izsaukumu uz Liepājas ielu Ludzā, kur noticis ceļu satiksmes negadījums. Notikuma vietā konstatēts, ka automašīna nobraukusi no ceļa un ietriekusies citā vieglajā automašīnā, kā rezultātā notika aizdegšanās. No degošās automašīnas pirms VUGD ierašanās tika izcelts viens cilvēks, kuram Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķi konstatēja nāvi.

VUGD steidzās arī uz Dundagas novadu, kur ugunsgrēks izcēlies dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka deg divstāvu dzīvojamā māja. Ugunsdzēsēji no piedūmotās ēkas izglāba piecus cilvēkus. Šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks lokalizēts un šobrīd turpinās tā dzēšana.

Otrdien ugunsdzēsēji steidzās arī uz izsaukumiem, kur dega atkritumi konteinerā, starpstāvu pārsegums, vasarnīca, divas pirtis, saimniecības ēka, vieglā automašīna, sodrēji divu ēku dūmvados un divos gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 42 izsaukumus – 11 uz ugunsgrēku dzēšanu, 20 uz glābšanas darbiem, bet 11 izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!