Foto: LETA
Ņemot vērā valstī izsludināto brīdinājumu par spēcīgajām lietavām, otrdien, 14. jūnijā, Rīgā pastiprinātā režīmā strādā visas ūdens sūknēšanas tehnikas vienības, portālu "Delfi" informēja Rīgas domē.

Kopumā desmit tehnikas vienības nepieciešamības gadījumā ir gatavas veikt lietus ūdens peļķu atsūknēšanu vietās, kur tās ievērojami apgrūtina satiksmi.

Par lielu peļķu veidošanos iedzīvotāji ir aicināti ziņot Rīgas domes Satiksmes vadības centram, zvanot pa tālruni 80003600 vai rakstot rdsvc@riga.lv.

Transportlīdzekļu vadītāji ir aicināti izvēlēties laikapstākļiem atbilstošu braukšanas ātrumu, rūpēties par gājēju drošību, ieturot atbilstošu intervālu un neapšļakstot, ieturēt distanci no priekšā braucošajiem, kā arī neveikt straujus manevrus.

Jau ziņots, ka otrdien Rīgā izsludināts dzeltenais brīdinājums par spēcīgu lietu. Latgalē, Sēlijā un Vidzemes austrumos spēkā ir sarkanais jeb augstākās pakāpes brīdinājums, jo spēcīgās lietavas var izraisīt plūdus.

Gaisa temperatūra otrdienas pēcpusdienā būs +11..+15 grādi, Kurzemē līdz +19 grādiem.

Pastiprināsies ziemeļrietumu vējš, Sēlijā un Latgalē gaidāmas brāzmas līdz 15-18 metriem sekundē.

Rīgā otrdien turpināsies spēcīgs lietus, tomēr dienas gaitā nokrišņu intensitāte mazināsies. Pūtīs mērens ziemeļrietumu vējš un gaisa temperatūra nepārsniegs +15 grādus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!