Foto: LETA

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no 1. decembra pulksten 6.30 līdz 2. decembra pulksten 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 34 izsaukumus – deviņus uz ugunsgrēku dzēšanu, no kuriem viens bija meža ugunsgrēks, 20 uz glābšanas darbiem, bet pieci izsaukumi bija maldinājumi, portāls "Delfi" uzzināja VUGD.

Pulksten 14.14 tika saņemts izsaukums Saldus novadā, kur vienstāva dzīvojamajā ēkā dega istaba 20 kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēkā gāja bojā viens cilvēks. Pulksten18.45 ugunsgrēks tika likvidēts.

Pulksten 22.13 VUGD saņēma izsaukumu Jūrmalā, kur 36 kvadrātmetru platībā dega dzīvojamais vagoniņš. Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās no apdzīvotā vagoniņa saviem spēkiem bija evakuējās četri cilvēki. Pulksten 1.19 ugunsgrēks tika likvidēts.

VUGD atzīmēja, ka dzīvojamajās ēkās, kurās izcēlās ugunsgrēks, dūmu detektors nebija uzstādīts. VUGD atgādina, ka gan dzīvokļos, gan privātmājās obligāti ir jābūt uzstādītiem dūmu detektoriem, turklāt privātmājas papildus jānodrošina ar ugunsdzēsības aparātu. Dūmu detektors ar skaļu skaņas signālu vēstīs par telpās izveidojušos sadūmojumu, lai varētu laikus evakuēties no bīstamās vides un izsaukt ugunsdzēsējus glābējus.

Naktī uz trešdienu pulksten 1.52 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Priekules novadā, kur piecstāvu dzīvojamās ēkas dūmvadā divu kvadrātmetru platībā dega sodrēji. Pirms VUGD ierašanās no ēkas saviem spēkiem bija evakuējās seši cilvēki. Pulksten 5.07 darbi notikuma vietā tika pabeigti.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kur dega graudu kalte, granulu uzglabāšanas rezervuārs, apkures telpa un blakus esošā palīgtelpa, šķūnis un atkritumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!