Foto: VUGD

Otrdien ugunsgrēkā daudzstāvu dzīvojamā mājā Rīgā bojā gājis viens cilvēks, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Ugunsdzēsēji glābēji izsaukumu par daudzstāvu dzīvojamās mājas kāpņu telpā jūtamu deguma smaku saņēma pulksten 13.59. Ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka vienā no dzīvokļiem deg sadzīves mantas septiņu kvadrātmetru platībā. Degošā dzīvokļa tālākajā istabā tika atrasts cilvēks, kurš bija gājis bojā. Pulksten 14.58 ugunsgrēks tika likvidēts.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 31 izsaukumu – deviņus uz ugunsgrēkiem un 16 uz glābšanas darbiem, bet seši no izsaukumiem bija maldinājumi. Ugunsdzēsēji glābēji devās uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, kravas automašīnas riepa, trīs gadījumos – bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, elektrības vadi, sodrēji dūmvadā un divos gadījumos arī ēkas jumts.

Pulksten 21.22 VUGD saņēma izsaukumu uz dzīvojamo māju Rīgā, kur ugunsgrēks bija izcēlies apkures katla telpā. Notikuma vietā dega papīri 0,5 kvadrātmetru platībā. No piedūmotās telpas, izmantojot glābšanas masku, tika izglābts cilvēks. Pulksten 21.59 ugunsgrēks likvidēts.

VUGD arī atgādina, ka no traģiskām ugunsnelaimēm izvairīties var palīdzēt dūmu detektors – neliela ierīce, kas piestiprināma pie griestiem un ar spalgu skaņas signālu ziņo par mājoklī radušos sadūmojumu.

Otrdien Rīgā ugunsdzēsēji glābēji no ūdenstilpes izcēla vienu noslīkušu cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!