Foto: DELFI

Aizvadītajā diennaktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 38 izsaukumus – 14 uz ugunsgrēku dzēšanu un 16 uz glābšanas darbiem, bet astoņi izsaukumi bija maldinājumi. Ugunsgrēkos cieta divi cilvēki, portāls "Delfi" uzzināja VUGD.

Pulksten 11.59 VUGD saņēma informāciju, ka Bauskas novadā daudzdzīvokļu dzīvojamā mājā bija izcēlies ugunsgrēks un tajā ir cietis cilvēks.

Kad ugunsdzēsēji glābēji ieradās notikuma vietā, viņi konstatēja, ka ēkas otrā stāva dzīvokļa vannas istabā bija dedzis spainis ar atkritumiem un tam līdzās atrodas cietis cilvēks.

Pirms VUGD ierašanās divi iedzīvotāji bija pamanījuši, ka ēkā izveidojies sadūmojums un, noskaidrojot, ka tas nāk otrā stāva dzīvokļa, viņi devās tajā iekšā, kur konstatēja, ka vannas istabā deg atkritumu spainis, kas tika nodzēsts ar ūdeni.

Pēc tam šie cilvēki zvanīja operatīvajiem dienestiem. Līdz Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) ierašanās brīdim ugunsdzēsēji glābēji cietušajam cilvēkam sniedza pirmo palīdzību – ietina viņu folija segā un centās atdzesēt ar ūdens palīdzību. VUGD izsaka pateicību iedzīvotājiem par pareizo un operatīvo rīcību.

Pulksten 16.02 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Ozolnieku novadu, kur dega garāža. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka 15 kvadrātmetru platībā deg garāža. Mēģinot nodzēst ugunsgrēku pirms VUGD ierašanās, cieta viens cilvēks, kurš tika nodots NMPD mediķiem.

Ugunsdzēsēji glābēji no liesmām pasargāja divus motociklus, kas tika izvilkti no degošās ēkas. Pulksten 17.04 ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, elektrības vadi, ventilācijas sistēmas elektromotors, malka, pastkaste, sodrēji piecu ēku dūmvados, četros gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, vieglā automašīna, pirts un četras dārza mājas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!