Pagājušajā diennaktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 61 izsaukumu, no kuriem 17 bija uz ugunsgrēku dzēšanu. Divos gadījumos cietuši cilvēki, portālu "Delfi" informēja VUGD pārstāve Agrita Vītola.

Tāpat glābēji saņēma 25 izsaukumus uz glābšanas darbiem, bet 19 izsaukumi bija maldinājumi.

Otrdienas vakarā ugunsdzēsēji steidzās uz izsaukumu Ogres novadā, kur dega dārza māja. Notikumā cieta viens cilvēks, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem

VUGD steidzās uz izsaukumu Alojas novadā, kur saskaņā ar sākotnējo informāciju dega malkas šķūnis. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka deg šķūnis ar aptuveni 30 kubikmetriem malkas un saimniecības ēkas jumts. Mēģinot dzēst liesmas pirms VUGD ierašanās, cieta viens cilvēks, kurš tika nodots NMPD mediķiem. Ugunsdzēsējiem izdevās no liesmām nosargāt blakus esošu saimniecības ēku.

Aizvadītajā diennaktī Zilupes novadā glābēji no Zilupes izcēla bojāgājušu cilvēku un nodeva Valsts policijas darbiniekiem.

Otrdien ugunsdzēsēji steidzās arī uz izsaukumiem, kur dega kravas automašīna, sausā zāle, gāze plīts pievads, divstāvu mājas jumta konstrukcija, piededzis ēdiens, sadzīves mantas, atkritumi, veļas mašīnas vadības panelis, vieglā automašīna un elektrolīnijas balsta stabs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!