Foto: F64

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) otrdien, 22. decembrī, saņēma izsaukumu uz Daugavpils novadu, kur vienstāva dzīvojamā ēkā dega dīvāns. Ugunsgrēkā cieta viens cilvēks, portālu "Delfi" informēja VUGD.

Izsaukums uz notikuma vietu saņemts pulksten 12.36, kur vienstāva ķieģeļu dzīvojamās ēkas istabā dega dīvāns divu kvadrātmetru platībā.

Pirms VUGD ierašanās ar Maļinovas brīvprātīgo ugunsdzēsēju formējuma palīdzību no ēkas tika evakuēts viens cilvēks, kurš bija cietis un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem.

Pulksten 13.50 ugunsgrēks tika likvidēts.

Savukārt pulksten 20.12 ugunsdzēsēji saņēma uz izsaukumu Limbažu novadā, kur no divstāvu dzīvojamās mājas cēlās dūmi. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka guļbūves tipa ēkā ar izbūvētu mansardu deg otrā stāva starpsiena un starpstāvu pārsegums kopumā 25 kvadrātmetru platībā un ir izveidojies spēcīgs sadūmojums.

Ugunsgrēkā cieta cilvēks, kurš nodots NMPD mediķiem. Pulksten 00.55 šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts. Notikumā strādāja arī Viļķenes brīvprātīgo ugunsdzēsēju biedrības ugunsdzēsēji.

VUGD arī saņēma izsaukumus, kur dega saimniecības ēka ar pirti un garāžu, neapsaimniekotas ēkas jumts, vēl citā neapsaimniekotas ēkā dega sadzīves mantas un vārti, citviet siena ruļļi, malka, divas vieglās automašīnas, piecos gadījumos dzīvojamo ēku dūmvados sodrēji, un vēl piecos gadījumos dega atkritumi konteineros.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma kopumā 40 izsaukumus – 14 uz ugunsgrēku dzēšanu, 14 uz glābšanas darbiem, bet 12 izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!