Foto: F64

Otrdien Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma informāciju, ka Ventspils novada Tārgales pagastā upē iekrituši divi cilvēki. Viens no viņiem gājis bojā, portālu "Delfi" informēja dienesta pārstāve Agrita Vītola.

Viens cilvēks no ūdens bija izcelts pirms VUGD ierašanās, bet otru ugunsdzēsēji glābēji atrada 300 metrus no vietas, kur viņš bija iekritis ūdenī, izcēla un nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem, kuri konstatēja cilvēka nāvi.

Tāpat VUGD pagājušajā diennaktī saņēma izsaukumu uz Lēņu ielu Liepājā, kur dega dzīvokļa ārdurvis, siena un sadzīves priekšmeti. Ugunsdzēsēji vienu cilvēku no piedūmotās ēkas izveda, izmantojot glābšanas masku, un vēl seši cilvēki tika evakuēti.

Glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kur dega neapsaimniekota vienstāva saimniecības ēka, šķūnis, atkritumi konteinerā, sodrēji dzīvojamās mājas dūmvadā, sadzīves tehnika un priekšmeti dzīvoklī.

Otrdien VUGD palīdzība bija nepieciešama arī Jelgavas novada Vilces pagastā, kur uz autoceļa DobeleBauska bija avarējusi vieglā automašīna. Ugunsdzēsēji no avarējušās automašīnas atbrīvoja divus cilvēkus un nodeva NMPD mediķiem, kā arī atvienoja transportlīdzekļa akumulatora klemmes.

Ogres novada Lauderes pagastā pie trīsstāvu mājas bija konstatēta gāzes noplūde. Glābēji no ēkas evakuēja 20 cilvēkus un norobežoja teritoriju. Gāzes noplūdi likvidēja SIA "Latvijas propāna gāze" darbinieki. Izsaukums uz notikuma vietu tika saņemts pulksten 7.31 un neilgi pirms pulksten 11 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza.

Savukārt pēcpusdienā tika saņemts izsaukums Lubānas ielā Rēzeknē, kur bija konstatēta gāzes noplūde no pievada piecstāvu mājas dzīvoklī. No ēkas tika evakuēti divi cilvēki. Ugunsdzēsēji aizvēra gāzes ventili dzīvoklī un izvēdināja telpas. Notikuma vietā darbu turpināja SIA "Latvijas propāna gāze" darbinieki, kuri likvidēja gāzes noplūdi.

Pagājušajā diennaktī VUGD kopumā saņēma 35 izsaukumu – astoņi uz ugunsgrēku dzēšanu, 21 uz glābšanas darbiem, bet seši izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!