Foto: DELFI Aculiecinieks
Aizvadītajā diennaktī, laikā no 11. jūnija pulksten 6.30 līdz 12. jūnija pulksten 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēmis vairāk nekā 50 izsaukumus saistībā ar negaisu un lielo vēju, portāls “Delfi” uzzināja dienestā.

No tiem lielākā daļa bija par kokiem, kas nolūzuši uz ceļa braucamās daļas, bet bijuši arī pāris izsaukumi par to, ka koki nolūzuši uz dzīvojamās mājas jumtiem un automašīnām. Visvairāk izsaukumi saņemti Tukumā un Tukuma novadā, kur ugunsdzēsēji devušies uz 19 izsaukumiem, lai likvidētu negaisa un lielā vēja radītos postījumus.

Naktī Jaunpiebalgas novadā koks bija uzkritis uz dzīvojamā vagoniņa, iespiežot tajā cilvēkus. Pirms VUGD ierašanās no šī treilera saviem spēkiem bija izkļuvis laukā viens cilvēks, bet otru, izmantojot hidrauliskos instrumentus un augstspiediena spilvenu, ugunsdzēsēji atbrīvojuši. Abi cilvēki nodoti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem.

Kā arī, visticamāk, tieši zibens izlādes rezultātā otrdien izcēlušies seši ugunsgrēki Vidzemes pusē – Saulkrastu novadā dzīvojamā mājā deguši elektrības vadi 0,03 kvadrātmetru platībā, Rūjienas novadā elektrības transformators 0,1 kvadrātmetra platībā, Raunas novadā saimniecības ēka 450 kvadrātmetru platībā, Alūksnes novadā koka dobums 2 kvadrātmetru platībā, Burtnieku novadā elektrības vadi 0,01 kvadrātmetra platībā un Pārgaujas novadā elektrolīnijas balsts 0,5 kvadrātmetru platībā.

VUGD atgādina, ka, ja pērkona negaiss vai spēcīgais vējš rada postījumus, kas apdraud cilvēku veselību un dzīvību, komunikācijas vai sabiedriskā transporta kustību, nekavējoties jāzvana uz vienoto ārkārtas palīdzības izsaukumu numuru 112.

Kopumā aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji saņēmuši 128 izsaukumus, no kuriem 33 bija uz ugunsgrēku dzēšanu, 72 uz glābšanas darbiem un 23 bijuši maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!