Foto: DELFI

Šorīt sniegs un apledojums daudzviet Latvijā apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem. Sniegotos ceļa posmus tīra un kaisa ar pretslīdes materiāliem, portālu "Delfi" informēja VAS "Latvijas Valsts ceļi".

Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos iesaistīta 151 VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienība.

Apgrūtināti braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem ir Ainažu šosejas posmā no Berģiem līdz Bīriņu pagriezienam, Vidzemes šosejas posmā no Rīgas līdz Raunas pagriezienam, uz Valmieras šosejas, Rīgas apvedceļiem, Daugavpils šosejas un Bauskas šosejas posmā no Rīgas līdz Ķekavai.

Tāpat sniegs un apledojums apgrūtina braukšanu Liepājas šosejas posmā no Rīgas līdz Kalnciemam un no Apšupes krustojuma līdz Liepājai, Ventspils šosejas posmā no Rīgas līdz Strazdei, Rēzeknes šosejas posmā no Jēkabpils līdz Rēzeknei.

Apgrūtināta braukšana ir arī uz Grebņeva – Medumi šosejas, Daugavpils apvedceļa, Rēzeknes apvedceļa un Kokneses šosejas.

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir visā Latvijā, izņemot Jelgavas, Alūksnes un Valmieras apkārtni.

Autovadītājiem jābūt īpaši uzmanīgiem, izvēloties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērojot piesardzīgu distanci, uzsver uzņēmumā. Uz ceļiem var veidoties tā saucamais melnais ledus, kas ir neredzams, un autovadītājs to sajūt tikai bremzējot, manevrējot ar stūri un pedāļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!