Foto: LETA
Otrdienas rītā bez elektrības ir apmēram 2500 mājsaimniecības, to intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" sacīja AS "Latvenergo" pārstāve Ivita Bidere.

Vētra bez elektrības ir atstājusi lielākoties cilvēkus Ziemeļvidzemē, atzina Bidere. Ziņu, ka bez elektrības būtu svarīgas iestādes, piemēram, slimnīcas, nav. Ņemot vērā to, ka otrdienas rītā vējš turpina pastiprināties, AS "Sadales tīkli" plāno strādāt pastiprinātā režīmā.

Savukārt VAS "Latvijas Valsts ceļi" informē, ka stiprais vējš var sagāzt kokus un to zarus, tā var tikt nodarīti bojājumi arī satiksmes organizācijas līdzekļiem - ceļa zīmēm, apgaismes stabiem un luksoforiem.
Kopš pirmdienas ir saņemti aptuveni 27 zvani par nolauztiem kokiem, kas traucē satiksmi pa valsts ceļiem.

Tāpēc atbildīgie dienesti aicina autovadītājus būt īpaši uzmanīgiem un pievērst pastiprinātu uzmanību ne tikai ceļam, bet arī vērot apkārtni un informēt dienestus par nolūzušiem kokiem un sabojātu ceļa aprīkojumu, kas traucē vai apdraud satiksmi.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests aizvadītajā diennaktī saņēmis 35 izsaukumus, kas saistīti ar stiprā vēja radīto postījumu novēršanu, informē VUGD.

Visbiežāk ugunsdzēsēju glābēju palīdzība bijusi nepieciešama, lai sazāģētu uz ceļa braucamās daļas nokritušos kokus, tikai vienā gadījumā sazāģēts aizlūzis koks, kas apdraudēja garāmgājējus.

Visvairāk izsaukumu saņemts no Latgales – 13, piemēram, Viļakā divās vietās kopumā novākti deviņi uz ceļa braucamās daļas nokrituši koki. Savukārt Vidzemē un Rīgas reģionā reģistrēti 12 izsaukumi, Kurzemē – 7, bet Zemgalē – 3 izsaukumi. Rīgā nav saņemts neviens izsaukums, kas bijis saistīts ar stiprā vēja radīto postījumu novēršanu.

Sinoptiķi brīdina, ka otrdien dienvidrietumu, rietumu vējš Kurzemē un Vidzemē brāzmās sasniegs vētras spēku: 20 – 24 metrus sekundē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!