Foto: F64

Otrdienas rītā ugunsgrēks izcēlies kādā dzīvojamā namā Rīgā, kur no liesmām izglābti 16 un evakuēti 52 cilvēki, portāls "Delfi" uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Izsaukums uz notikuma vietu saņemts pulksten 04.17, kur Eduarda Smiļģa ielā Rīgā, kādā piecstāvu namā ar atklātu liesmu dega piektā stāva dzīvoklis 20 kvadrātmetru platībā, starpstāvu pārsegums un bēniņi.

No piedūmotās ēkas izglābti 16 un evakuēti 52 cilvēki.

Notikuma vietā četri cilvēki nodoti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem.

Ap pulksten 6 no rīta ugunsgrēks tika lokalizēts. Notikuma vietā turpinās ugunsgrēka likvidācijas darbi.


Kā vēlāk informē VUGD, notikuma vietā strādāja 38 ugunsdzēsēji glābēji, izmantojot astoņas autocisternas un trīs autokāpnes.

Jau ziņots, ka pirmdien ugunsgrēks bija izcēlies kādā dzīvojamajā mājā Maskavas ielā, Rīgā. Pēc liesmu nodzēšanas vairāk nekā astoņas stundas glābēji pārmeklēja sabrukušās ēkas konstrukcijas un tajās atrada trīs bojāgājušus cilvēkus.

Ugunsgrēkā tika izglābti deviņi cilvēki, bet vēl 12 evakuējās pašu spēkiem. Pieci cilvēki nodoti NMDP mediķiem.

Divstāvu dzīvojamā māja dega 780 kvadrātmetru platībā. Pulksten 16.10 ugunsdzēsēji darbu notikuma vietā pabeidza un notikušā cēloņus noskaidros Valsts policija.

Tāpat aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, kūla, krūmi, zaru kaudze, siena ruļļi, sodrēji ēkas dūmvadā, meža zemsedze, loga rāmis, sadzīves mantas, divi šķūņi, riepas, traktors, divas dārza mājas, pagrabs un pirts.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 77 izsaukumus – 44 uz ugunsgrēku dzēšanu, no kuriem 15 bija kūlas un seši meža ugunsgrēki, 21 uz glābšanas darbiem, bet 12 izsaukumi bija maldinājumi


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!