Foto: Valsts nekustamie īpašumi
Otrdien līdz plkst. 20 notiek Ministru kabineta ārkārtas sēde aptaujas kārtībā, informēja Valsts kancelejā.

Sēdes darba kārtībā iekļauts Aizsardzības ministrijas informatīvais ziņojums "Izvērtējums par Latvijas dalību NATO Aizsardzības inovācijas akseleratora Ziemeļatlantijas reģionam iniciatīvā un NATO Inovāciju fondā".

Tāpat sēdē tiks skatīts Ekonomikas ministrijas virzīts Vispārīgie būvnoteikumu grozījumu projekts. Nepieciešamību veikt šos grozījumus nosaka Būvniecības likums. Grozījumu mērķis ir noteikt gadījumus, kuros ir piemērojama atļaujas, atzīmes un saskaņojuma izdošana ar noklusējumu.

Grozījumi paredz atbilstoši Būvniecības likumā noteiktajam vispārīgajos būvnoteikumos noteikt termiņus, kādos būvvalde vai institūcija, kura pilda būvvaldes funkcijas, izskata būvprojektus un izdara atbilstošas atzīmes. Tāpat tie paredz noteikt kārtību par būvdarbu gaitā sniegto informāciju par radīto atkritumu apsaimniekošanu, atkritumu veidu un apjomu.

Plānots, ka grozījumi stāsies spēkā 1. jūlijā.

Tāpat tiks izskatīts Zemkopības ministrijas (ZM) sagatavotais Noteikumu projekts "Eiropas Savienības (ES) un valsts ārkārtas pielāgošanas atbalsta piešķiršanas kārtība cūkkopības, mājputnu audzēšanas un segto platību dārzeņkopības nozarē".

Projekta mērķis ir noteikt kārtību, kā ES pielāgošanas atbalstu piešķir lauksaimniekiem Latvijā. ZM norāda, ka Krievijas izvērstā kara Ukrainā dēļ ir traucēta lauksaimniecības un pārtikas ražošanas resursu piegāde gan Latvijai, gan ES. Tādējādi lauksaimniekiem ir apgrūtināta piekļuve un būtiski pieaugušas cenas tādiem resursiem kā dīzeļdegviela, elektroenerģija, kurināmais, minerālmēslojums, lopbarības graudi. Projekts paredz daļēji segt šo izmaksu pieaugumu.

Atbalsta kopējais apmērs ir 9 235 161 eiro, no tā valsts ārkārtas pielāgošanas atbalsta finansējums ir 5 miljoni eiro.

Jau ziņots, ka šodien nenotika kārtējā Ministru kabineta sēde. Nākamā kārtējā sēde valdībai paredzēta 5. jūlijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!