Sestdien jau otro reizi visā Latvijā norisināsies Lielā talka, kuras laikā plānots sakopt apkārtni visos Latvijas rajonos.

imageFoto galerija

imageFoto galerija

Lielās talkas rīkošanai kopumā atsaukušies 798 koordinatori, tostarp 369 pašvaldības, 265 skolas, 12 augstskolas un vairāk nekā 100 organizācijas, valsts iestādes un uzņēmumi. Daudz talcinieku un domu biedru grupu arī plāno individuālus pasākumus, sakopjot privātās vai pašvaldību nenozīmētās teritorijas.

Skaitliski lielākā talkas organizatoru aktivitāte vērojama Rīgā un Rīgas rajonā, kur pieteikušies 172 koordinatori, kā arī Liepājā un Liepājas rajonā, kur atsaukušies 47 koordinatori. Talkas organizatori lēš, ka talcinieku skaits varētu sasniegt cerētos 100 000.

Organizēta atkritumu izvešana tiks nodrošināta no Lielajai Talkai pieteiktajām publiskajām vietām, saskaņojot to ar savu pašvaldību, un tie tiks pieņemti bez maksas no 18.aprīļa līdz 21.aprīlim.

Lielās Talkas organizētāji aicina ikvienu talkas dalībnieku uz pasākumu ierasties labā noskaņojumā, piemērotā apģērbā un, līdzi ņemot talkas inventāru. Bezmaksas maisu un cimdu pāri vēl iespējams saņemt "Rimi" un "Supernetto" veikalos, kā arī 36 "Tele2" klientu apkalpošanas centros Latvijā.

Lielās talkas aicinājumam atsaukušies arī valsts valdītāji, ministri un ministriju darbinieki, sabiedrībā pazīstami cilvēki, sportisti, uzņēmumi, iestādes. Valsts prezidents Valdis Zatlers kopā ar skolēniem sakops Jelgavas 1.sanatorijas internātpamatskolai līdzās esošo parku, bet premjers Valdis Dombrovskis (JL) talkos Bābelītes ezera apkārtnē Juglā.

Rīgas mērs Jānis Birks (TB/LNNK) šodien piedalīsies Mežaparka sakopšanas darbos, bet vicemērs Andris Ārgalis (TP) - Šampētera meža sakopšanā.

Vides ministrs Raimonds Vējonis (ZZS) piedalīsies Mārupītes apkārtnes sakopšanā, bet satiksmes ministrs Kaspars Gerhards (TB/LNNK) talkos ceļa nomales posmā no Garkalnes līdz Sēnītei.

Savukārt aizsardzības ministrs Imants Lieģis kopā ar Nacionālo bruņoto spēku komandieri Juri Maklakovu sakops Latvijas Etnogrāfiskā brīvdabas muzeja apkārtni. Plānots, ka no Latvijas armijas talkā piedalīsies vairāk nekā 1800 karavīru un zemessargu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!