Otrdien valdība par Privatizācijas aģentūras (PA) ģenerāldirektoru apstiprināja līdzšinējo PA valdes locekli zvērinātu juristu Arni Ozolnieku. Ozolniekam ģenerāldirektora amatā būs jāstājas 14.decembrī.
Viņu šim amatam izvirzīja ekonomikas ministrs Aigars Kalvītis kā galveno argumentu minot to, ka Ozolnieks nav nevienas politiskās partijas biedrs, turklāt viņa vārds nekad nav bijis saistīts ar skandāliem, kuros iesaistīta PA. Ozolniekam savu atbalstu paudusi arī PA padome.

Ozolnieks ir dzimis 1959.gada 10.oktobrī. Viņš ir ieguvis augstāko juridisko izglītibu Latvijas Universitātē. Darbu aģentūrā Ozolnieks uzsāka pagājušā gada 19.septembrī. Pirms tam Ozolnieks septiņus gadus bijis Latvijas advokātu kolēģijas zvērināts advokāts. No 1992. līdz 1993.gadam Ozolnieks darbojies juridiskajā firmā "Padoms" par uzņēmuma direktora vietnieku un juriskonsulu. Ozolnieks bijis arī Bauskas rajona Stelpes ciema Tautas deputātu padomes izpildkomitejas priekšsēdētājs un vecākais juriskonsults Bauskas rajona kolhozā "Stelpe".

Valdība no amata par pieļautajiem procesuālajiem pārkāpumiem ir atcēlusi PA ilggadējo vadītāju Jāni Nagli, kurš savus amata pienākumus beigs pildīt 14.decembrī. Līdz šim par visreālāko Nagļa pēcteci tika uzskatīts viņa vietnieks Viktors Šadinovs, taču tagad ar viņu panākta vienošanās, ka Šadinovs turpinās pildīt valdes priekšsēdētāja vietnieka pienākumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!