Foto: VUGD

Ozolnieku novadā ceturtdien notikusi traģiska avārija, pēc kuras upē iekrita automašīna un dzīvību zaudēja divi jaunieši, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD). Valsts policija par notikušo sākusi kriminālprocesu un nozīmējusi ekspertīzes.

Visticamāk, autovadītājs netika galā ar spēkrata vadību.

Kā informāja Valsts policijā, bojā gājušie ir 1986.gadā un 1989.gadā dzimuši vīrieši. Policijas sniegtā informācija liecina, ka traģiskā avārija notikusi Ozolnieku novada Salgales pagasta Garozā uz autoceļa Blukas-Emburga. Savukārt LNT raidījums "Degpunktā" ziņo, ka traģēdija izdzēsusi divu brāļu dzīvības.

Automašīna "Audi Coupe" nobrauca no brauktuves, iebrauca upē un apgāzās uz jumta.

Valsts policijas preses pārstāve Ieva Siteniece norādīja, ka automašīna nav bijusi aprīkota ar ziemas riepām. Savukārt autovadītājs nebija izvēlējies ceļa apstākļiem atbilstošu braukšanas ātrumu, tāpēc spēkrats nobraukucis no ceļa un iebraucis Garozes upē.

Policija secinājusi, ka abi bojā gājušie vīrieši nav bijuši piesprādzējušies ar drošības jostām.

Glābšanas darbiem piesaistīti ūdenslīdēji. Automašīna no upes izcelta ar abiem bojāgājušajiem.

Avārija notika ap pulksten diviem dienā.

Kā portālu "Delfi" informēja VUGD, vieglā automašīna bija nobraukusi no ceļa un pie tilta iebraukusi Garozas upē.

Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji redzēja, ka mašīna upē atrodas ar riteņiem uz augšu un puse no tās ir izlauzusi ledu un atrodas ūdenī.

Automašīnas izvilkšanas darbi no upes bijuši ļoti sarežģīti, jo upes krasts ir stāvs un apmēram sešus metrus augsts. Lai glābšanas automobilis varētu piekļūt notikuma vietai, ugunsdzēsēji izzāģējuši vairākus krūmus un kokus.

Notikuma vietā strādājis glābšanas automobilis un ūdenslīdēji, kuri mašīnai zem ūdens aplika apkārt troses un tad ar glābšanas automašīnas strēles palīdzību auto tika lēnām celts ārā no ūdens, paralēli arī izzāģējot apkārt esošo ledu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!