Foto: Shutterstock
Ozolnieku novada pašvaldība, pamatojoties uz anonīmu sūdzību un arī oficiālu vēstuli, lūgusi Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekciju (VBTAI) pārbaudīt iespējamos pārkāpumus bērnudārzā "Bitīte", informēja pašvaldības Sabiedrisko attiecību un informācijas daļas vadītāja Evita Kairiša.

Kāda bērna mamma internetā sūdzas, ka pirmsskolas izglītības iestādē "Bitīte" Ozolnieku novadā redzējusi, kā audzinātāja esot raustījusi bērnu aiz pleca un likusi "aizvērt muti". Savukārt pašam bērnam audzinātāja likusi stāvēt pie staba grupas vidū, bet citam bērnam - iet stāvēt tualetē.

"To, ka bērniem liek sēdēt tualetē par nepaklausību, ir teikusi arī cita mamma, ka bērns par tādu lietu stāstījis. Protams, audzinātājas visu noliedz," anonīmi raksta mamma, uzskaitot arī citus iespējamos pārkāpumus bērnudārzā Brankās.

Kairiša apgalvoja, ka, iepazīstoties ar internetā publicēto anonīmo informāciju, "Bitītes" vadība nekavējoties reaģēja, informējot Ozolnieku novada pašvaldības vadību par radušos situāciju, un veica visas nepieciešamās darbības, kas vērstas uz anonīmās sūdzības satura analīzi un situācijas izpēti, pieaicinot arī VBTAI. Tāpat veikts nepieciešamais preventīvais darbs ar izglītības iestādes audzēkņu vecākiem, sapulcē informējot par anonīmajā sūdzībā pausto viedokli un iestādes rīcību konkrētajā situācijā.

Turklāt pēc domes deputātu Ulda Aināra (V) un Pētera Veļecka (LZS) ierosinājuma jautājumu par publicēto anonīmo sūdzību pārrunāja arī Sociālo jautājumu komitejas ārkārtas sēdē. Taču, ņemot vērā, ka jautājums pēc būtības neatbilst konkrētās komitejas kompetencei, lēmumi netika pieņemti.

Šonedēļ Ozolnieku novada pašvaldība ir saņēmusi arī kādas privātpersonas oficiālu iesniegumu ar lūgumu izvērtēt pirmsskolas izglītības iestādes "Bitīte" darbu. Pamatojoties uz saņemto iesniegumu, pašvaldība ir lūgusi iestādi sniegt komentārus par konkrētā iesnieguma saturu, kā arī aicinās VBTAI, veicot pārbaudi bērnudārzā, izvērtēt arī saņemtā iesnieguma saturu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!