"Populāriem mūziķiem jāiesaistās cīņā pret narkotiku lietošanu, jo tieši viņi var ietekmēt jauniešu un pusaudžu uzskatus," uzskata reperis Ozols. Kā informēja sabiedrisko attiecību aģentūra "RKT-Publicitāte", vadot ekspertu un speciālistu diskusiju par narkotiku un alkohola problēmām jaunatnes vidū, Ozols atzina, ka mūziķi diemžēl pārāk reti pauž jauniešiem savu negatīvo attieksmi pret narkotikām, un apliecināja, ka viņš būtu ar mieru to darīt.
Diskusiju par narkotiku un alkohola lietošanas ierobežošanu 19.decembrī rīkoja Prezidenta Gunta Ulmaņa fonds un Izglītošanās centrs ģimenei un skolai. Diskusijas dalībnieki secināja, ka narkotiku lietotāju skaits Latvijā nemitīgi pieaug un tas liecina, ka valsts institūcijas nespēj ar problēmu tikt galā. Policija, muita un citas varas struktūras nespēj apturēt narkotiku ieplūšanu valstī, saukt pie atbildības izplatītājus. Vienīgais reālais problēmas risinājums tātad ir panākt, lai jaunatne nelieto narkotikas, kaut arī tās ir viegli pieejamas.

Pēc ekspertu un speciālistu domām, jaunatnes attieksmi pret narkotikām var ietekmēt populāri cilvēki - mūziķi, sportisti, nevalstiskās organizācijas un masu saziņas līdzekļi. "Nevalstiskās organizācijas nevar ietekmēt narkotiku izplatību, bet šīs organizācijas var veidot sabiedrisko domu. Es ļoti cienu sabiedriskās organizācijas, kas strādā ar ģimenēm, jauniešiem, piedāvā saturīgas un veselīgas brīvā laika pavadīšanas iespējas," teicis Rīgas Narkomānijas centra vadītājs, narkologs Jānis Strazdiņš.

"Žurnālisti var gan informēt par narkotisko vielu lietošanas kaitīgumu un bīstamību, gan, vēl svarīgāk, plaši un atraktīvi informēt par kultūras, sabiedriskās dzīves, sporta un citām jaunatni saistošām aktivitātēm, lai jaunieši iesaistītos tajās un viņu dzīve būtu aizraujoša un piepildīta bez apreibinošu un atkarību izraisošu vielu lietošanas," diskusijā norādījusi Izglītības un zinātnes ministrijas jaunatnes lietu nodaļas vadītāja Dina Vīksna.

Speciālistu un ekspertu diskusija bija kārtējā Prezidenta Gunta Ulmaņa fonda aizsāktā un Izglītošanās centra ģimenei un skolai realizētā projekta "Nelauzies - piedalies" aktivitāte. Šī projekta mērķis ir sekmēt jauniešu interesi par saturīgu brīvā laika pavadīšanu, lai izvairītos no atkarību veicinošu vielu lietošanas.

Iepriekšējā šī projekta aktivitāte bija Rīgas Teikas vidusskolas audzēkņu diskusija ar Gunti Ulmani. Projekta ietvaros šoruden arī tika apmācīti 80 jauniešu līderi un 40 jaunatnes darbinieki visos Latvijas novados, kas pēc tam organizēja dažādus jauniešu pasākumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!