Rīgas apgabaltiesa pieņēmusi izskatīšanai un ierosinājusi civillietu pēc Privatizācijas aģentūras (PA) prasības pret sanatorijas "Ķemeri" īpašnieku SIA "Ominasis Latvia" par darbaspēka izmantošanas nosacījuma neizpildi, informēja tiesas kancelejas vadītājs Ilvars Tomsons.

Tiesas sēdes datums vēl nav noteikts, jo tiesa atvēlējusi "Ominasis Latvia" mēnesi laika paskaidrojumu sniegšanai.

Kā iepriekš informēja PA Ārējo sakaru daļas pārstāve Anete Frīdenšteina-Brīdiņa, saskaņā ar sanatorijas "Ķemeri" privatizācijas noteikumiem un noslēgtajiem līgumiem SIA "Ominasis Latvia" bija jāizpilda darbaspēka izmantošanas nosacījums - 10 gadus jāsaglabā astoņas darba vietas un 10 gadu laikā jāizveido 120 jaunas darba vietas ar pilnu darba dienu visu darba nedēļu.

Darbaspēka izmantošanas nosacījuma izpildes termiņš beidzās 2009.gada 19.februārī.

Šo nosacījumu investors izpildījis daļēji, lūdzot atlikt līdz 2010.gada 1.aprīlim lēmuma pieņemšanu par 120 jaunu darba vietu izveidošanu.

"Ominasis Latvia" līdz noteiktajam termiņam no 120 jaunizveidojamām darba vietām ir izveidojis piecas darba vietas.

Sanatorijas "Ķemeri" privatizācijas noteikumi paredz, ka jaunu darba vietu neradīšana tiek pielīdzināta darbinieku atlaišanai, par ko pircējam jāveic maksājumi nodarbinātības fondā.

PA ir aprēķinājusi, ka investoram par jaunu darba vietu neradīšanu nodarbinātības fondā jāveic iemaksas par 115 strādājošiem 173 880 latu apmērā.

PA paziņojumu par saistību neizpildi un nodarbinātības fondā iemaksājamām summām "Ominasis Latvia" nosūtījusi šā gada 27.aprīlī, norādot, ka aģentūra vērsīsies ar attiecīgu prasību tiesā, ja līdz 7.maijam netiks saņemta maksājumu uzdevuma kopija par veiktajām iemaksām nodarbinātības fondā vai arī pamatojums lūgumam atlikt jautājumu par 120 jaunu darbavietu radīšanu līdz 2010.gada 1.aprīlim. Tāpat PA aicinājusi sniegt iespējamos priekšlikumus par garantijām un nodrošinājumiem.

Uzņēmums vēstuli saņēmis 28.aprīlī, taču līdz 7.maijam PA nav iesniegti maksājumus apliecinoši dokumenti, kā arī nav saņemts "Ominasis Latvia" lūguma pamatojums.

Tāpat investors nav samaksājis PA aprēķinātās soda naudas par investīciju ieguldījuma termiņa kavējumiem - 84 649 latus. Vēl investoram jāapmaksā auditora izdevumi par investīciju nosacījuma izpildes pārbaudi - 14 253 lati.

Šā gada jūlija sākumā uzņēmums mutiski informējis PA, ka nepiekrīt aģentūras veiktajiem soda naudas aprēķiniem un iesniegs PA savus aprēķinus par noteiktajām soda naudām.

Kā atzīmēja PA pārstāve, noslēgtie līgumi paredzēja, ka investors sanatorijā ieguldīs 10 miljonus latu.

PA ir atzinusi, ka investors ar termiņa kavējumu ir izpildījis investīciju ieguldīšanas nosacījumu. Pēc sanatorijas nodošanas ekspluatācijā investoram 10 gadus ir jāsaglabā darbības profils.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!