Foto: LETA
Valdība otrdien apstiprināja Privatizācijas aģentūras (PA) vadītājas amatā pašreizējo PA valdes locekli Ivetu Zalpēteri.

Zalpētere ir PA valdes locekle kopš 2009.gada 11.septembra. Kā valdības sēdē norādīja ekonomikas ministrs Artis Kampars (JL), viņa jau gadu ir "neformālā PA vadītāja". Zalpēterei esot liela pieredze valsts pārvaldē un maģistra grāds jurisprudencē, norādīja ministrs.

Zalpētere otrdien pēc apstiprināšanas amatā žurnālistiem sacīja, ka viņas galvenās prioritātes būs privatizācijas procesa pabeigšana un "Citadeles" un "Parex" bankas pārdošana. Viņa atzina, ka abu banku pārdošanas stratēģija jau ir izstrādāta un tuvākajā laikā to iesniegs Ekonomikas ministrijā. Līdz tam viņa atteicās minēt, kādus banku pārdošanas variantus stratēģija paredz.

PA vadības maiņa notiek, jo līdzšinējam PA valdes priekšsēdētājam Arturam Grantam pilnvaras šā gada 25.maijā beidzās pilnvaras.
Grants PA vadīja kopš 2004.gada maija, bet viņa pilnvaru termiņš netika pagarināts. Likums paredz, ka aģentūras valdes priekšsēdētāju pēc ekonomikas ministra ierosinājuma amatā ieceļ Ministru kabinets. Aģentūras valdes locekļus ievēl amatā uz trijiem gadiem.

Zalpēteres biogrāfija liecina, ka 2002.gadā viņa Latvijas Universitātē ieguvusi tiesību zinātņu maģistra grādu. Kopš 1996.gada viņa strādājusi valsts pārvaldē - vispirms Tieslietu ministrijā par Privāto tiesību departamenta Normatīvo aktu izstrādes nodaļas vecāko referenti, bet vēlāk – šī departamenta direktori.

2003.gadā Zalpētere kļuva par īpašu uzdevumu ministra bērnu un ģimenes lietās sekretariāta vadītāju, bet 2005.gadā sāka strādāt Bērnu un ģimenes lietu ministrijas valsts sekretāres amatā.

Pēc ministrijas likvidācijas 2009.gadā Zalpētere kļuva par PA valdes locekli.

Zalpētere plašsaziņas līdzekļos iepriekš minēta kā Kampara pārstāvētajai partijai "Jaunais laiks" (JL) pietuvināta persona. Kampars Zalpēteri vēlējās virzīt apstiprināšanai jau jūnija sākumā, bet lēmuma pieņemšana aizkavējās dēļ diskusijām koalīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!