Valdība otrdien atbalstīja grozījumus noteikumos, kas paredz paaugstināt pabalstus un kompensācijas ārvalstīs dienošajiem karavīriem.
Grozījumi noteikumos sagatavoti, par pamatu ņemot Ārlietu ministrijas izstrādātos un pērn 28.decembrī valdībā apstiprinātos grozījumus diplomātiskā un konsulārā dienesta darbinieku pabalstu un kompensāciju izmaksas noteikumos.

Grozījumi paredz, ka augstākā virsnieku sastāva karavīrs gadā saņem 18 200 latu algas pabalstu, viņa laulātais par uzturēšanos ārvalstī saņem 6 400 latu gadā, bet virsnieka bērns vecumā līdz 12 gadiem - 2 600 latu, bet bērns vecumā no 12 gadiem - 2 900 latu.

Pulkvedis, pulkvežleitnants, jūras kapteinis un komandkapteinis, dienot ārvalstīs, saņems 16 300 latu pabalstu gadā, majors un jūras komandleitnants - 15 200 latu, kapteinis, virsleitnants un jūras spēku kapteiņleitnants - 13 900 latu, leitnants un augstākais instruktors - 12 800 latu, bet vecākais un jaunākais instruktors - 12 300 latu.

Par visdārgāko valsti atzīta Liebritānija, Norvēģija, Dānija, Īrija un Zviedrija, savukārt par vislētāko - Igaunija, Lietuva, Turcija, Rumānija, Bulgārija un Kanāda.

Ārpus Latvijas dienošajiem karavīriem paredzētas arī komunālo izdevumu un dzīvokļu īres izdevumu kompensācijas, kuras arī nosaka atbilstoši karavīra dienesta pakāpei un dzīves dārdzības līmenim konkrētajā valstī. Piemēram, augstākā virsnieka karavīrs Lielbritānijā gadā varēs saņemt 23 183 latu lielu kompensāciju, bet instruktora sastāva karavīrs - 14 400 latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!