Foto: LETA
Nacionālie bruņotie spēki ir pabeiguši speciālo un dienesta izmeklēšanu par gadījumu, kad maija beigās fizisko nodarbību laikā miris specvienības karavīrs.

Nelaimes gadījuma izmeklēšanas slēdziens ir, ka nelaimes gadījums noticis dienesta pildīšanas laikā, paskaidroja Aizsardzības ministrijas preses pārstāve Sandra Brāle.

Pašlaik Aizsardzības ministrijā tiek kārtotas visas formalitātes kompensācijas izmaksai karavīra neatraidāmajiem mantiniekiem. Likums noteic, ka gadījumā, ja karavīrs gājis bojā, pildot dienesta pienākumus, viņa mantiniekiem izmaksā ne vairāk kā 50 000 latu lielu pabalstu. Ministrija gan neatklāj, cik liela kompensācija tiks izmaksāta.

Atsaucoties uz valstī noteiktajām fizisko personu datu aizsardzības prasībām, informācija par karavīra personību un medicīnisko diagnozi netiek sniegta.

Jau ziņots, ka 23.maijā pieredzējušais karavīrs, kurš dienēja Speciālo uzdevumu vienībā (SUV), pēc triju kilometru skrējiena zaudēja samaņu, un nekavējoties izsaukta neatliekamā medicīniskā palīdzība. Skrējiens notika bez ekipējuma un uzkabes. Tā bijusi ikdienišķa nodarbība.

Vienlaikus pirmo palīdzību karavīram sniedzis nodarbībā klātesošais ārsts. Diemžēl arī Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta speciālistu sniegtā medicīniskā palīdzība nav devusi rezultātus, un karavīrs ātrās palīdzības automašīnā miris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!