Foto: LETA
Trešdien, 30.aprīlī, plkst.14 Rīgas Kristus Piedzimšanas katedrāles dārzā notiks katedrāles centrālā kupola atklāšanas pasākums.

Rīgas Kristus Piedzimšanas katedrāles atjaunošanas projekts "SVET" pēc Gunta Rāvja un "Skonto Būve" iniciatīvas tika sākts 2002.gadā, pilnībā atjaunojot katedrāli un realizējot katedrāles arhitekta ieceres.

"Rīgas Kristus Piedzimšanas katedrāles atdzimšana ir apliecinājums mūsu spēkam, ticībai un mīlestībai!" uzsver Rīgas un visas Latvijas metropolīts Aleksandrs.

Akcijas "SVET" laikā Rīgas Kristus Piedzimšanas katedrāles centrālais kupols ir pārklāts ar augstākās proves zeltu, tādejādi iegūstot arhitekta Roberta Pflūga sākotnēji projektā iecerēto izskatu.

Rīgas Kristus Piedzimšanas pareizticīgo katedrāle ir neobizantiešu stilā 1876.-1884.gadā celta sakrālā ēka. Arhitekta Roberta Pflūga izstrādātais projekts paredzēja gan katedrāles zvanu torņa, gan centrālā kupola apzeltīšanu. 2011.gada vasarā tika apzeltīts katedrāles zvana torņa kupols, savukārt 2013.gada vasarā uzsākti sagatavošanās darbi centrālā kupola apzeltīšanai. Katedrāles centrālā kupola diametrs ir 13,5 metri, virsmas laukums ir 380 kvadrātmetri, savukārt augstums no zemes ir 40 metri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!