Foto: DELFI

Partiju apvienības "Attīstībai/Par!" (AP) premjera amata kandidāts Artis Pabriks svētdien TV3 raidījumā "Nekā personīga" kritizēja Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa lēmumu premjera amatam nominēt Aldi Gobzemu ("KPV LV"), kas, viņaprāt, ir radījis haosu valstī.

"Es biju pārsteigts par Valsts prezidenta pirmajiem diviem soļiem. Tiek pieņemti negaidīti lēmumi, kuriem nav pamatojuma. Mēs šobrīd esam situācija, kur mums jāsaprot, vai mēs vispār varam iet valdībā, kur premjeram nav pieejas valsts noslēpumam, arī NATO aprites noslēpumiem," intervijā sacīja Pabriks.

"Tā informācija, kas ir manā rīcībā rāda, ka gan man, gan Valsts prezidentam ir ļoti liels pamats uzskatīt, ka Aldim Gobzemam pielaides nebūs, vai jebkurā gadījumā nebūs tuvākajā laikā. Un, ja tā notiek, šāda valdība nevar pastāvēt," piebilda politiķis.

Pabriks uzsvēra, ka Vējonim ir jābūt informētam par Gobzema iespējamo neatbilstību valsts noslēpuma pielaides prasībām: "Man ir radies iespaids, ka prezidents ir ignorējis drošības institūciju dotos signālus. Es uzskatu, ka prezidents to nevar darīt."

Viņaprāt, prezidents Vējonis, nosaucot trīs kandidātus, ir kļūdījies un šo kļūdu rezultātā ir radies haoss. "Sabiedrībā ir nikna un neapmierināta. Sabiedrībā redz, ka algas gaida, medmāsas gaida, policisti gaida, budžets gaida un mēs netiekam uz priekšu. Iemesls, kādēļ mēs buksējam, manuprāt, ir šīs nepareizās nominācijas," atzina Pabriks, apgalvojot, ka gadījumā, ja nominēts būtu viņš, valdību izdotos izveidot raiti.

Vēstīts, ka Valsts prezidents Raimonds Vējonis pēc tikšanās ar visiem 13. Saeimā ievēlētājiem politiskajiem spēkiem 26. novembrī nolēmis uzticēt valdības veidošanu partijas "KPV LV" līderim Gobzemam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!