Ārlietu ministrs Artis Pabriks (TP) atzinīgi novērtē ASV Kongresa 22.jūlija rezolūcijas pieņemšanu, kurā Krievija tiek aicināta atzīt PSRS veiktās Baltijas valstu okupācijas un aneksijas faktu, aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijā.
Jau ziņots, ka ASV Kongresa apakšpalāta - Tautu vietnieku nams - 22.jūlijā vienprātīgi pieņēma rezolūciju, kurā pieprasa Krievijai atzīt, ka Padomju Savienība nelikumīgi okupēja Baltijas valstis, un aicina okupāciju nosodīt.

Ārlietu ministrs uzskata, ka rezolūcija ir rezultāts tam sistemātiskajam darbam, kuru ārpolitikas veidotāji Latvijā un citās Baltijas valstīs, kā arī baltiešu organizācijas ārzemēs ir ieguldījušas mūsu valstu vēstures skaidrošanā.

"Šī rezolūcija un mūsu centieni vēsturiskās patiesības par Baltijas valstīm nostiprināšanā tuvina brīdi, kad neviens nevarēs noliegt vispārzināmo Baltijas valstu okupācijas faktu," uzskata Pabriks.

Vienlaikus Latvijai jāveido pragmatiskas attiecības ar Krieviju, jāvirzās uz priekšu tajās jomās, kurās abu valstu intereses sakrīt, norāda ministrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!