Foto: LETA

"Mums jāturpina sniegt atbalstu Ukrainai, lai tā spētu aizstāvēt savu valsti pret Krievijas uzbrukumu. Ukraiņi šobrīd izcīna karu par mūsu vērtībām. Mums jādod skaidrs atbalsts Ukrainas dalībai Eiropas Savienībā, kas šo iespēju šobrīd izcīna ar savām asinīm. Mums nav jāļaujas Krievijas eskalācijas draudiem, tie nedrīkst diktēt mūsu rīcību," NATO aizsardzības ministru ārkārtas sanāksmē uzsvēra uzvēra Latvijas aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP).

Trešdien, 16. martā, Pabriks piedalījās NATO aizsardzības ministru ārkārtas sanāksmē Briselē, Beļģijā, kurā galvenie dienaskārtības jautājumi bija Eiropas drošības situācija, Krievijas izprovocētais karš Ukrainā un atbalsta sniegšana Ukrainai.

Pabriks arī norādīja, ka Eiropas drošības situācija ir fundamentāli mainījusies un uz jauno situāciju ir jāreaģē tagad: "Mums ir jāmaina sabiedroto spēku samērs mūsu reģionā, nodrošinot spēcīgu aizsardzību. Esošā sabiedroto klātbūtne ir jāpaplašina," sacīja aizsardzības ministrs.

Tāpat Pabriks piedalījās trīspusējā sanāksmē ar Dānijas aizsardzības ministru Mortenu Bodskovu un Igaunijas aizsardzības ministru Kalli Lānetu, lai pārrunātu daudznacionālā divīzijas štāba "Ziemeļi" turpmāko attīstību, kas ir īpaši svarīgi pašreizēja drošības situācijā.

Latvijas, Igaunijas un Dānijas aizsardzības ministri tikšanās laikā pauda vienotu redzējumu par to, ka kaujas spējīgas daudznacionālās divīzijas izveide ir izšķiroši svarīgs elements tālākajā NATO ilgtermiņa attīstībā un mūsu reģiona aizsardzības nodrošināšanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!