Viena no Eiropas Savienības (ES) pamatbrīvībām ir vārda un preses brīvība, taču medijiem ir jāapzinās, ka tiem jābūt atbildīgiem sabiedrības priekšā, pirmdien intervijā telekompānijai LNT atzina ārlietu ministrs Artis Pabriks (TP).
Viņš pauda cerību, ka masu saziņas līdzekļi Latvijā ir pietiekami atbildīgi un mediju žurnālisti un redaktori strādā saskaņā ar ētikas un morāles principiem.

Pabriks pirmdien piedalās ES Vispārējo lietu un ārējo attiecību ministru padomē, kurā plānots pieņemt vienotu ES nostāju jautājumā par Eiropas medijos publicētajām karikatūrām, kurās attēlots islāma pravietis Muhameds.

Ārlietu ministrs pauda viedokli, ka ir ļoti būtiski pieņemt vienotu ES rezolūciju, tomēr atzina, ka ar vienu ES rezolūciju spriedze netiks atrisināta.

Karikatūras ir tikai maza aisberga daļa, kas atsedz kultūras un ekonomikas pretrunas Rietumu un Austrumu vidū, atzina Pabriks. Viņš norādīja, ka pašreizējā politiskajā situācijā ir daudz cilvēku, kas nevēlas, lai būtu labas attiecības starp Rietumu un Austrumu valstīm.

Pabriks norādīja, ka Latvijas iedzīvotājiem patlaban nav tieša apdraudējuma, dodoties uz Austrumu valstīm.

Pērn septembrī Dānijas laikrakstā publicētās un pēc tam citu Eiropas valstu presē pārpublicētās karikatūras, kurās attēlots pravietis Muhameds, izraisījušas plašus protestus musulmaņu valstīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!