Foto: F64
Baltijas un Ziemeļvalstīm ir jārunā nevis sasvstarpējās sadarbības stiprināšanu, bet gan par virzīšanos uz integrāciju, šodien drošības un ārpolitikas foruma "Rīgas konference" diskusijā "NATO pēc Čikāgas samita: cīņa par iespējām, paplašināšanās vai reģionalizācija?" sacīja aizsardzības ministrs Artis Pabriks (V).

"Mums ir jārunā par Baltijas un Ziemeļvalstu reģionu NATO robežās," teica aizsardzības ministrs, piebilstot, ka šādus plānus ierobežo fakts, ka ne visas Ziemeļvalstis ir alianses locekles.

Aizsardzības ministra teiktajam par vēl ciešāku Baltijas un Ziemeļvalstu sadarbību NATO piekrita arī Norvēģijas aizsardzības ministrs Espens Eide un NATO ģenerālsekretāra vietnieks Aleksandrs Veršbovs.

Gan Eide, gan Veršbovs Baltijas un Ziemeļvalstu sadarbību aliansē vērtēja kā iespēju viedajai aizsardzībai, kas ļauj ar ierobežotiem finanšu resursiem sasniegt efektīvu rezultātu.

Latvijas aizsardzības ministrs uzsvēra, ka "mēs nevaram padarīt NATO spējīgāku, nepievienojot reģionalizāciju un sadarbību reģionā". Vienlaikus Pabriks atzina, ka Baltijas un Ziemeļvalstu sadarbības stiprināšanā ir vēl daudz darāmā.

Kā ziņots, šodien Melngalvju namā tupinās gadskārtējais augsta līmeņa drošības un ārpolitikas forums "Rīgas konference", kas jau septīto gadu galvaspilsētā pulcē vairāk nekā 300 pašmāju un augsta līmeņa ārvalstu ekspertus, politiķus, diplomātus, akadēmiķus, žurnālistus un uzņēmējus.

"Rīgas konferenci" organizē Latvijas Transatlantiskā organizācija sadarbībā ar Aizsardzības ministriju un Ārlietu ministriju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!