Foto: F64
Apvienību "Saskaņas centrs" (SC) būtu bīstamāk atstāt opozīcijā nekā iekļaut valdībā, pauda apvienībā "Vienotība" ietilpstošās partijas "Sabiedrība citai politikai" (SCP) pārstāvis, bijušais ārlietu ministrs Artis Pabriks.

Pabriks norādīja, ka vēlētos redzēt SC piesaistītu koalīcijai "ne aiz labas dzīves", bet gan lai nodrošinātu valdības stabilitāti.

Pēc politiķa domām, būtu jāveido koalīcija no "Vienotības", Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) un apvienības "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK), kā nopietnu sadarbības partneri piesaistot SC, kas nepieciešama stabilitātei.

Pabriks atzina - viņam esot grūti iedomāties, ka SC varētu pierunāt uz kaut ko, kas viņus pazemotu. "Varam definēt sadarbību kā gribam, bet "de facto" tā ir koalīcija," viņš piebilda.

SCP pārstāvis norādīja, ka sadarbība koalīcijā starp SC un VL-TB/LNNK nemaz neesot tik neiespējama un ir sarunu jautājums. "Pašlaik neredzu nevienu jautājumu, kur viņi nevarētu vienoties, piemēram, SC nemaz neprasa divvalodību," sacīja Pabriks.

Jau ziņots, ka lai runātu par iespējamo sadarbību 10.Saeimā, vēlēšanu uzvarētāja "Vienotība", kas ieguvusi 33 deputātu mandātus, jau tikusies ar pārējām Saeimā iekļuvušajām partijām - SC, kas ieguvusi 29 mandātus, ZZS, kas ieguva 22 mandātus, VL-TB/LNNK, kas ieguvusi astoņus mandātus, un apvienību "Par labu Latviju", kas arī ieguvusi astoņus mandātus.

Iepriekš ziņots, ka, visticamāk, koalīciju jaunajā Saeimā un valdību varētu veidot "Vienotība", ZZS un VL-TB/LNNK. Tomēr "Vienotība" par iespējamu sadarbību veic arī sarunas ar SC, neizslēdzot, ka SC varētu tikt piedāvāts kāda ministra amats. Pret to piesardzīgu attieksmi paudusi ZZS, savukārt pret SC iesaistīšanu klaji negatīvi noskaņoti ir VL-TB/LNNK pārstāvji.

PLL jau ir paziņojusi, ka plāno atrasties "konstruktīvā opozīcijā".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!