Foto: DELFI

Pacientu iemaksu parāds Paula Stradiņa Klīniskajai universitātes slimnīcai ir 300 000 eiro, sacīja slimnīcas vadītājs Dins Šmits.

"Astoņu mēnešu rezultāti liecina, ka ir 300 tūkstoši eiro, kas bija iekļauti budžetā kā pacienta iemaksas, bet ko neesam saņēmuši. Tāpēc šobrīd pārejam uz pilnīgu priekšapmaksu maksas pakalpojumiem, kā arī esam spiesti sadarboties ar kredītkompānijām. Saprotam cilvēku vajadzības un grūtības, bet viņu nemaksāšana ietekmē pārējos pacientus. Ja mēs šo naudu nesaņemam, citiem ir mazākas iespējas saņemt pakalpojumu, jo ir vajadzīgi medicīnas materiāli," paskaidroja Šmits.

No nākamā gada 1.janvāra pacienta iemaksu par ārstēšanos slimnīcā plāno samazināt - būs jāmaksā 10 eiro par dienu. Pašlaik par ārstēšanos slimnīcā pacientam no otrās dienas jāmaksā 13,52 eiro.

Iepriekš jaunais veselības ministrs Guntis Belēvičs (ZZS) izteicās, ka viņa mērķis būs būtiski samazināt pacientu līdzmaksājumus. Pēc viņa paustā, par ārstēšanos slimnīcā iemaksai pacientiem būtu jābūt pieciem eiro diennaktī, jo daudzi pašlaik noteikto summu nevar samaksāt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!