Foto: AFI
Saeima ceturtdien ar balsu vairākumu nolēma neiekļaut parlamenta darba kārtībā lēmumprojektu par apvienības "Saskaņas centrs" (SC) frakcijas priekšsēdētāja Jāņa Urbanoviča ievēlēšanu Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijā.

Urbanovičs novembrī atstāja Izglītības, kultūras un zinātnes komisiju un patlaban nav iekļauts nevienas likumdošanas komisijas sastāvā.

Jau ziņots, ka pirms nedēļas Saeimas deputāti aizklātā balsojumā neatbalstīja SC deputāta Ivana Ribakova vēlmi mainīt parlamenta komisijas, kurās viņš darbojas.

Deputāti neatbalstīja Ribakova atsaukšu no Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas, līdz ar to viņš nevarēja tikt ievēlēts Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijā.

Par Ribakova iecerēto komisiju maiņu balsoja 42 deputāti, pret - 49, bet atturējās viens tautas kalps. Līdz ar to lēmumprojekts tika noraidīts.

Sašutumu par šādu Saeimas lēmumu pauda SC frakcijas vadītāja vietnieks Valērijs Agešins, norādot, ka tas ir nebijis gadījums Saeimas praksē, kad vairākums traucē mazākuma deputātiem strādāt tajās komisijās, kurās vēlas.

"Šim balsojumam nav nekā kopēja ar tiesiskumu un demokrātiju. Tas liecina, ka tiek lauztas līdzšinējās labās paražas un tradīcijas," uzsvēra Agešins.

SC politiķis kā salīdzinājumu šīs rīcības absurdumam minēja iespēju, ka deputāti tad varētu arī tāpat nenobalsot par mandāta apstiprināšanu kādam likumīgi ievēlētam deputātam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!