Pagaidām Beļģijas Federālās pārtikas drošuma aģentūras (BFPDA) rīcībā nav informācija, vai Beļģijas kompānija “Sobelco” vecos pārtikas produktus izplatījusi ārpus Beļģijas robežām, liecina trešdien Eiropas Komisijas Veselības un patērētāju aizsardzības ģenerāldirektorāta Ātrās brīdināšanas sistēmā publicētais ziņojums, tādēļ pārtikas uzņēmumi visā Eiropas Savienībā tiek aicināti līdz tālākam rīkojumam apturēt no “Sobelco” saņemto produktu realizāciju, “Delfi” informēja Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Ilze Meistere.
Ziņojumā BFPDA informē, ka no tiesībsargājošajām institūcijām saņemta informācija par beļģu kompānijas “Sobelco” telpās veikto pārbaudi, kuras laikā tur atrastas apmēram 100 tonnas pārtikas produktu, kuru derīguma termiņš beidzies, kā arī produktu marķēšanas ierīce, kas izmantota vecu pārtikas produktu pārmarķēšanai, norādot garākus derīguma termiņus. Šo pārtikas produktu izplatīšana ir apturēta un produkti, kuri ir acīmredzami bojāti, tiks iznīcināti.

Ziņojumā norādīts, ka šobrīd notiek izmeklēšana, lai noskaidrotu, kam un cik daudz šī prece sūtīta. Patlaban BFPDA rīcībā esošā informācija liecina, ka produkti visticamāk iegādāti Itālijā, savukārt "Sobelco" īpašnieks ir pametis valsti, līdz ar to ir radušās grūtības, lai noskaidrotu produktu izplatīšanas tīklu. Tāpat ziņojumā teikts, ka šobrīd nav zināms, vai produkti izplatīti ārpus Beļģijas robežām. Tiklīdz BFPDA būs jaunāka informācija, aģentūra informēs pārējo dalībvalstu kompetentās institūcijas.

PVD Beļģijas Federālajai pārtikas drošuma aģentūrai šodien nosūtīs oficiālu informācijas pieprasījumu, lai saņemtu precīzāku informāciju par aizturētās produkcijas sortimentu.

PVD aicina visus pārtikas apritē iesaistītos uzņēmumus, kuri ir sadarbojušies ar kompāniju “Sobelco”, apturēt šīs kompānijas piegādāto pārtikas produktu izplatīšanu, kā arī nekavējoties informēt sava rajona PVD pārvaldi, ja to sadarbības partneru vidū ir “Sobelco”.

"Delfi" jau ziņoja, ka Beļģijā atklāts, ka kompānija Sobelco, kas it kā piegādā pārtiku arī Latvijai tirgo preces ar beigušos derīguma termiņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!