Foto: DELFI
Valdība otrdien talika lēmumu piešķirt Veselības ministrijai papildus vairāk nekā 2,2 miljonus latu, lai novembrī un decembrī varētu sniegt neatliekamo medicīnisko palīdzību, kā arī citiem steidzamiem izdevumiem, piemēram, ziemas riepu iegādei "ātrās palīdzības" auto.

Finanšu ministrija valdībai ziņoja, ka budžeta programmā līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem nav tik daudz naudas. Tāpat ministrija norādīja, ka atsevišķus no plānotajiem iepirkumiem nevarēs izpildīt. Tāpēc Ministru Kabinets uz nedēļu lēmumu atlika, lai saskaņotu un precizētu gan iepirkumu apjomus, gan tam nepieciešamās summas.

Veselības ministre Ingrīda Circene portālam "Delfi" sacīja, ka Finanšu ministrija apņēmusies precizēt, cik daudz naudas vēl atlicis līdzekļos neparedzētiem gadījumiem, un pēc nedēļas pie šī jautājuma valdības sēdē atgriezties. "Tik, cik tur vēl būs [līdzekļos neparedzētiem gadījumiem] tā visa nauda būs mūsu," apņēmīgi noteica ministre.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam neatliekamu pasākumu veikšanai un izdevumu segšanai, lai nodrošinātu neatliekamās medicīniskās palīdzības brigāžu darbību līdz 2011.gada beigām un samazinātu finansiālo slogu 2012.gada budžetā kopumā Veselības ministrija prasīja piešķiert kopumā 1 843 346 lati, tai skaitā "ātrās palīdzības" auto nomas un degvielas izdevumu segšanai 1 197 168 lati bet spectērpu, ziemas riepu, medikamentu un medicīnas materiālu, defibrilatoru iegādei "ātro" brigāžu darbības nodrošināšanai 2012.gadā – 646 178 lati.

Valsts asinsdonoru centram izdevumu segšanai vienreizēju un neatliekamu pasākumu nodrošināšanai VM lūdza 372 869 latus, tai skaitā asins plazmas preparātu iepirkumam – 250 000 lati, asins sagatavošanas maisu iegādei – 47 325 lati, eritrocītu filtru iegādei – 9 464 lati, asmenīšu iegādei asins komponentu sagatavošanai – 11 153 lati un reaģentu iegādei asins bakterioloģisko un vīrusu izmeklēšanai – 54 927 lati.

Valdībā iesniegtajos dokumentos Veselības ministrija, pamatojot papildu līdzekļu nepieciešamību, atdsaucas uz prasību, ka ministrijām, iesniedzot priekšlikumus nākamā gada budžetam, jādrošina, ka ministrijā un tās padotībā esošajās iestādēs netiek veidoti parādi un uzņemtās saistības tiek pildītas noteiktajos termiņos. "Lai neveidotos parādsaistības, kā arī samazinātu finansiālo slogu uz 2012.gada budžetu, Veselības ministrijai ir nepieciešams 2011.gadā papildus finansējums [..]," skaidrots anotācijā.

Šogad VM jau divreiz ir piešķirts papildu finansējums - kopumā 12,7 miljoni latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!