Rīgas Pašvaldības policija (RPP) nedēļas laikā par Rīgas domes (RD) jauno sabiedriskās kārtības noteikumu pārkāpšanu vēl nav sodījusi nevienu cilvēku, pagaidām municipāļi zālienos sēdētājus un atvērto alkohola pudeļu nēsātājus tikai mutiski brīdina.
RPP sabiedrisko attiecību speciāliste Inese Tīmane pastāstīja, ka policija uzskata - ne visi rīdzinieki paguvuši iegaumēt jaunos noteikumus, tāpēc nebūtu ētiski jau no pirmās noteikumu spēkā stāšanās dienas lietot represīvas metodes pret to pārkāpējiem.

Brīdināti šajā laikā ir vairāk nekā 200 cilvēku, RPP Centra rajona pārvaldes darbinieki pārsvarā par sēdēšanu pilsētas centra zālājos, kā arī par atrašanos sabiedriskā vietā ar atvērtu alkohola pudeli rokās vidēji diennaktī brīdinot aptuveni 30 cilvēkus, informēja Tīmane.

RD pieņemtie jaunie pilsētas sabiedriskās kārtības noteikumi, kas aizliedz staigāt pa daiļdārzu zālieniem un uz ielas atrasties ar atvērtu alkoholiskā dzēriena pudeli, stājās spēkā 2.jūlijā.

Jaunie noteikumi paredz aizliegumu atrasties zālienos Esplanādē, kanālmalas apstādījumos, Prezidenta pils skvērā, Kronvalda parkā un Vērmaņdārzā.

Par pārkāpumiem paredzēts naudas sods līdz 50 latiem. No iekasētajām soda naudām 60% ieskaitīs pilsētas budžetā, bet pārējo - iestādei, kas fiksē pārkāpumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!