Pagājušajā gadā par nepatiesām atzīti tikai 0,3% no kopējā dzīvesvietu deklarāciju skaita, liecina Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) apkopotie dati.

Kā aģentūru LETA informēja PMLP Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Diana Bogdanova, nav apstiprinājušās pašvaldību bažas par to, ka jaunā reģistrācijas sistēma pieļauj iespēju personai sniegt nepatiesas ziņas par savu dzīvesvietu.

Statistikas dati liecina, ka par nepatiesu ziņu sniegšanu pērn anulēta tikai 531 deklarācija.

Šodien notikušajā seminārā Latvijas Pašvaldību mācību centrā liela uzmanība tika pievērsta arī Dzīvesvietas deklarēšanas likuma grozījumu projektam, kas paredz ieviest deklarēšanos pa pastu un elektroniski.

PMLP eksperte Olita Magone atgādināja, ka iespēja deklarēt dzīvesvietu pa pastu tika izstrādāta, lai atvieglotu deklarēšanas sistēmu cilvēkiem, kuri dažādu iemeslu dēļ nav spējīgi personīgi ierasties pašvaldībā.

Savukārt, lai ieviestu deklarēšanas elektronisko sistēmu, ir jāizstrādā un jāievieš elektroniskais paraksts. Magone uzsvēra, ka jaunā sistēma paredz veikt papildu pārbaudes, lai netiktu pieļautas kļūdas dzīvesvietas deklarēšanas sistēmā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!