Foto: LETA

Jau vairākas nedēļas Latvijā novērojams atklāto Covid-19 gadījumu skaita samazinājums, pagājušajā nedēļā tas samazinājies par 29,6%, portālu "Delfi" informēja Slimību profilakses un kontroles centrā (SPKC).

Pēdējās septiņās dienās nedaudz samazinājies arī stacionēto pacientu skaits – par 15%, vidēji dienā slimnīcās nonākot 115 cilvēkiem (iepriekš 138).

Kā liecina SPKC apkopotie dati, pagājušajā nedēļā vidēji dienā tika veikti 9 624 testi, savukārt vidēji dienā atklāti 5 100 jauni gadījumi. Covid-19 infekcijas reproduktivitātes koeficients (R) aizvadītājā nedēļā turpināja samazināties – 0,77 (nedēļu iepriekš 0,84), tas liecina par infekcijas slimības samazināšanos sabiedrībā.

Saslimstības samazinājums ar Covid-19 vērojams visās vecuma grupās, kā arī gandrīz visos Latvijas reģionos, tikai Latgales reģionā saglabājas saslimstības palielinājums, norādīja centrā.

Pagājušajā nedēļā cilvēkiem, kuri bija saņēmuši balstvakcināciju, saslimstība ar Covid-19 bija konstatēta 1,2 reizes retāk nekā nevakcinētiem cilvēkiem, salīdzinot infekcijas izplatības intensitāti uz 100 000 iedzīvotāju.

SPKC atgādina, ka vakcinēto un balstvakcinēto cilvēku vidū saslimšana visbiežāk norit vieglākā formā un ar retāku stacionēšanas nepieciešamību, tāpēc vakcinēto un saslimušo cilvēku īpatsvara rādītājs vienmēr jāvērtē kontekstā ar vakcinācijas novērsto Covid-19 gadījumu skaitu sabiedrībā kopumā.

Jau ziņots, ka aizvadītajā diennaktī veikti 3967 Covid-19 testi, konstatēti 1352 jauni inficēšanās gadījumi un saņemti ziņojumi par trim mirušajiem, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotā informācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!