Saeima pieņēmusi un Valsts prezidente izsludinājusi grozījumus likumā “Par valsts un pašvaldību dzīvojamo māju privatizāciju”, tādējādi oficiāli pagarinot dzīvojamo māju privatizāciju Latvijā līdz 2006.gada 31.augustam, informēja valsts aģentūras “Mājokļu aģentūra” Tiesību departamenta direktors Indulis Krauze.
Likuma “Par valsts un pašvaldību dzīvojamo māju privatizāciju” grozījumi stāsies spēkā ar 2006.gada 1.janvāri. Tas nozīmē, ka tiem Latvijas iedzīvotājiem, kas saņēmuši privatizācijas paziņojumu un vēlas savu dzīvokli privatizēt, bet līdz šī gada 31.decembrim nebūs paspējuši iesniegt dokumentus, vēl tiek dots astoņu mēnešu laiks, lai to izdarītu.

Pašreiz Saeimā tiek izskatīti arī citi būtiski grozījumi likumā “Par valsts un pašvaldību dzīvojamo māju privatizāciju”, tajā skaitā arī par komunālo dzīvokļu privatizāciju. Iespējams, turpmāk savu dzīvokļa daļu īpašumā varēs iegūt arī komunālo dzīvokļu īrnieki, neatkarīgi no tā, vai kaimiņi vēlēsies privatizēt savu daļu vai ne. Pēc prognozēm šie grozījumi varētu stāties spēkā nākamā gada martā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!